Slik lurer VPN-selskap anti-piratene

I flere store land må VPN-leverandøren Private Internet Access rute P2P-trafikk gjennom en ektra VPN-tilkobling for å komme seg rundt torrent-sperren i flere store datasenter.
I flere store land må VPN-leverandøren Private Internet Access rute P2P-trafikk gjennom en ektra VPN-tilkobling for å komme seg rundt torrent-sperren i flere store datasenter.

Trolig er en av de største årsakene til at tjenester som Popcorn Time nå opplever problemer med opptid er at flere store datasenter som leverer trafikk til hele kloden er mer negative til torrent-trafikk enn tidligere

Lurer anti-piratene
Dette fordi de får en haug med brev fra underholdingsindustriens advokater og andre bransje-organiasjoner. Så mye av det er det, at flere mener at det ikke er verdt det lenger

Dette vil ikke det velkjente VPN-selskapet «Private Internet Access» ha noe av, så de bruker en ekstra VPN for å lure seg rundt problemet.

Annonse

Bruker ekstra VPN for P2P-trafikk
Nå sørger PIA for å hjelpe kunder som er rammet av problemet (i Japan, Italia og Australia for å nevne noen land) ved å rute BitTorrent-trafikken deres via en annen region.

Dette gjøres også med en VPN-forbindelse, så hastigheten blir noe dårligere, men for mange er tilgangen viktigere enn maks hastighet.

Norge kan bli rammet også
Vi har tidligere skrevet
at den nye nett-nøytralitetsloven fra EU kan komme til å stagge P2P-trafikk. PIA opplever altså dette allerede, allerede før det nye lovverket er tatt i bruk.

Derfor kan dette også skje i Norge, uansett om norske ISP-er går aktivt inn for blokkering/struping eller forholder seg nøytrale.

Piratkrigen er på ingen måte over, nå er det torrent-strømming av underholdning, og VPN-tjenester slaget står om, og i mindre grad gammeldags nedlasting.

Ironisk nok har blokkeringen av TPB i Norge gjort pirat-strømming enda mer populært enn det var tidligere, og noe den vage piratloven i Norge ikke setter en full stopper for.

Les også: Det er lovlig å strømme piratfilm i Norge.

 

Kilder:
TorrentFreak
Private Internet Access

Annonse
Annonse