Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Den nye MacBooken har fått spesielt mye skryt for det flotte designet. (Ill.: Martin Kynningsrud Størbu)

Stort Apple-intervju avslører

– Et intens samarbeid.

Apples Phil Schiller er ikke kjent for å gjøre mange intervjuer, men Mashable har vært heldige og fått et møte med ham på tomannshånd.

Har ansvaret for alt
I intervjuet avslører Schiller mye av ideen bak Apples store fokus på å lage den «perfekte følelsen», spesielt i den nyeste MacBooken.

Han vektlegger den intense samarbeidet mellom industriell design- og ingeniørteamene i selskapet som gjør dette mulig.

– Helt fra begynnelsen har Mac handlet om hvordan Apple har ansvaret for alt: maskinvare, programvare, hvordan applikasjoner kan fungerer og internettjenester. Men dette betyr noe annet i dag enn det gjorde for 20 år siden, forteller Schiller til Mashable.

«Speaktenna»
Den nye MacBooken har et meget unikt høyttaler- og antennedesign, døpt «speaktenna», og Schiller fremhever det som et eksempel på hva det samarbeidet kan få til.

– Mange liker å kalle det for «speaktenna». Den sorte stripen som går på baksiden av MacBooken er en aldri tidligere utprøvd kombinasjon av høyttalere og antenner for Wi-Fi og Bluetooth, sier Schiller.

Han forteller at Apples ingeniører gjorde alt de kunne for å få plass til mest mulig teknologi inni det anodiserte aluminiums-chassiset.

– Dette inkluderer å produsere en helt ny batterikjemi og former som kunne støtte det stablede batteridesignet, forklarer Schiller til Mashable.

Les hele det store intervjuet på Mashable.

Les også: OBS: Denne anmeldelsen er skrevet med MacBook.

 

Kilde:
Mashable

Stikkord: Apple, macbook, PhilSchiller