Det er avduket stor forskjell mellom A9-prosessoren i nye iPhone 6s.
Det er avduket stor forskjell mellom A9-prosessoren i nye iPhone 6s.

Annonse


Kjøper du «feil» iPhone kan du få litt dårligere batterilevetid

Som vi allerede har vist en stund, er det to produsenter som deler på produksjonen av A9-prosessoren i de nye iPhone-modellene, TSMC og Samsung.

Oppdatert, 20:06:

Appen for å undersøke hvilken brikke man har,  Lirum Device Info Lite, er fjernet fra App Store av utvikleren. Kilde: Twitter.

Oppdatert, 18:05:

Annonse


Som konkludert av MacRumors er syntetiske batteri-tester ikke det samme som å bruke mobilen normalt gjennom en dag. Forskjellene er derfor ikke i nærheten så store i praksis.

Stor forskjell
Kjøper man en iPhone 6s eller 6s Plus med «feil» brikke, kan batteritiden være mye dårligere, skriver Cult of Mac.

En Reddit-bruker har to iPhone 6s Plus, en med Samsungs A9 og en med TSMC-prosessoren. Selv om man forventer bedre batteritid med Samsung-brikken, ettersom det er en 14-nanometer prosessor, er resultatet slående.

iPhone 6s Plus med TSMC-brikken har to timer bedre batteritid enn Samsung-prosessoren. Reddit-brukeren utførte testen flere ganger og med de samme innstillingene, og fikk det samme resultatet hver eneste gang.

Slik sjekker du
Før du kjøper en iPhone 6s er det umulig å vite hvilken A9-brikke som sitter i den, men hvis du har kjøpt en og ønsker å sjekke brikken, kan du laste ned appen Lirum Device Info Lite.

Under «Model» på hovedsiden kan du sjekke A9-brikken. N66MAP eller N71MAP betyr at du har TSMC, mens N66AP eller N71AP viser at du har en Samsung-versjon.

Les også: Kan det være ytelsesforskjeller på iPhone 6s?

 

Kilde:
Cult of Mac

Annonse