Den europeiske domstolen har slått fast at Safe Harbour-avtalen er ugyldig.
Den europeiske domstolen har slått fast at Safe Harbour-avtalen er ugyldig.

Annonse


EU-domstolen sier nei til datautveksling

EU-domstolen har avgjort at den transatlantiske Safe Harbour-avtalen, som lar amerikanske selskaper bruke en enkelt standard for personvern og datalagring i USA og Europa, er ugyldig, skriver Business Insider.

Byråkratisk problem
Avgjørelsen kom etter at NSA-dokumentene lekket av Edward Snowden, viste at europeisk data lagret av amerikanske selskaper, ikke var sikre mot overvåkning som ville vært ulovlig i Europa.

Business Insider melder at selskaper som Facebook og Twitter nå kan stå overfor gransking fra individuelle europeiske lands dataregulatorer og kan bli tvunget til å drifte europeisk brukerdata i Europa, i stedet for å drifte det i USA og overføre det.

Dette kan by på et gigantisk byråkratisk problem, da amerikanske selskaper blir nødt til å forholde seg til tyvetalls personvernregler. Det er så mange som 4500 amerikanske selskaper som benyttet seg av Safe Harbour, skriver Business Insider.

Annonse


Facebook
Bakgrunnen for at domstolen tar opp den 15 år gamer regelen, er etter en rettsprosess mellom østerrikeren Max Schrems og Facebook. Han mente at det sosiale nettstedet misbrukte hans data ved å flytte dem til USA, melder IDG.

 

Kilder:
Business Insider, IDG

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse