Wikileaks-sjef Julian Assange hevder iTunes har en bakdør som gjør det mulig for overvåkningsselskap å se hva du gjør på maskinen din.

Annonse


Sverige blir nødt til å droppe voldtektsanklagene mot Assange

Grunnleggeren av Wikileaks har gjemt seg i den ecuadorianske ambassaden i England siden 2012, da han fryktet å bli sendt fra Sverige og videre til USA for å ha lekket hemmelige, amerikanske dokumenter.

Glad for å ha lagt det bak seg
Før det, og bakgrunn for pågripelsen i England, var han siktet for voldtekt i Sverige. Nå viser det seg at tiden er utløpt for å avhøre ham, ettersom det skulle blitt gjort senest i dag.

Tidsfristen for en ytterlige påstand om voldtekt utløper 18. august, mens den siste og mest alvorlige anklagen, ikke utløper for i 2020.

Kvinnen som har beskyldt Assange for voldtekt, forteller til BBC at hun er lettet over at saken er glemt for hennes del.

Annonse


– Hun ønsket å se ham stå foran retten og svare på anklagene, men det er fem år siden og hun ønsker ikke lenger å ta det til retten, fortalte kvinnens advokat, Claes Borgstrom, til BBC.

– Pågått altfor lenge
Advokatene til Assange forteller at anklagene skulle vært droppet for lenge side.

– Vårt standpunkt er at etterforskningen skulle vært stanset tidligere ettersom det ikke var noen bevis som tilsa at den burde fortsette, uttalte Thomas Olsson, ev av Assanges advokater, til BBC.

 

Kilde:
BBC