Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iOS 8.4 ble lansert 30. juni, men i etterkant har mange slitt med ustabile enheter. I verste fall må du gjennomføre en ren installasjon. (Ill.: Apple)

Problemer etter iOS 8.4-oppdateringen? Kanskje må du gjøre dette

Ren installasjon kan være nødvendig.

Apple kommer med iOS 9 i høst, men i forrige uke slapp de en oppdatering til iOS 8. 

Fryser, krasjer og har elendig batteritid
Oppdateringen ga iOS-enhetene versjonsnummer 8.4 – i hvert fall når man omsider klarte å oppdatere. 

Mange opplevde nemlig problemer med prosessen og ble tvunget til å laste ned installasjonsfilen manuelt. 

Noen opplever også problemer etter at installasjonen angivelig skal være vellykket. Enheter som krasjer, fryser og blir varm er noen av problemene det rapporteres om. 

Det er usikkert hva som forårsaker dette, men hvis du er rammet av problemet, og har prøvd det meste, kan det hende at det er tid for en ren installasjon – en prosess mange vegrer seg for fordi det fjerner all data på enheten. 

Gjør dette: 
Hvis du likevel ser deg nødt til å utføre en ren installasjon, gjør du det på følgende vis: 

1: Skru av telefonen og koble den til en datamaskin med iTunes installert. Mens du gjør dette skal du holde ned hjemknappen. Gjør dette i ti sekunder – etter hvert vil iTunes varsle deg om at enheten befinner seg i gjenopprettingsmodus. 

2: Velg «Gjenopprett» i iTunes. iOS 8.4 vil da laste ned og installere den nyeste programvaren automatisk. 

Ta sikkerhetskopi
Når installasjonen er gjennomført vil du forhåpentligvis sitte igjen med en brukbar enhet uten elendig batteritid og som krasjer hele tiden. 

Nok en gang: dette fjerner alt som finnes på telefonen. Det lønner seg derfor å ha en sikkerhetskopi av telefonen liggende før du gjør dette.

Ellers kan du alltids sette den opp som en ny enhet, og i mange tilfeller kan det være en stor fordel. Sjansen for at enheten fungerer optimalt er større når du gjør dette. 

 

Kilde:
Zdnet

Annonse
Stikkord: iOS 8.4