Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mark Zuckerberg & Co er i stamler med plateselskaper. Hva som kommer ut av dem gjenstår å se. (Ill.: All over Press)

Skal Facebook komme med Spotify-konkurrent?

Kilder hevder at selskapet snakker med de store plateselskapene.

Med Apple Music-lanseringen denne uken har vi fått nok en aktør i strømmemarkedet. Konkurransen blir stadig skjerpet og alle vil ha sin del av kaka. 

Les også: Byttet du også profilbildet til regnbueflagget?

De tre store
Så hva med Facebook? Det bør ikke komme som noen stor overraskelse at det sosiale nettverket vurderer å kaste seg inn i musikkmarkedet på ett eller annet vis. Spørsmålet er vel bare på hvilken måte. 

The Verge skriver at selskapet har vært i kontakt med flere av de største plateselskapene, blant dem Sony Music, Universal Music og Warner Music. Flere kilder skal ha bekreftet dette overfor nettstedet. Nøyaktig hva disse samtalene innebar, og hva Facebook ønsker, vites ikke. 

Les også: Mitt møte med Mark kan jeg egentlig ikke skrive om

Musikk i videoer? 
En mulighet er at selskapet ønsker å lande avtaler som gjør det mulig å bruke opphavsbeskyttet musikkmateriale i videoer som lastes opp på Facebook. 

Men en annen mulighet er naturligvis at Facebook faktisk vurderer å kaste seg inn i strømmemarkedet – da vi de i så fall havne i sterk konkurranse med Spotify, Tidal, Rdio, Tidal og flere andre. 

Kan holde deg i Facebook-universet
Facebooks enorme brukerbase, og det faktum at en stor del av disse bruker mye tid på nettstedet, gjør uansett at det virker som et logisk trekk. 

Selvsagt er dette bare spekulasjoner foreløpig. Vi følger saken. 

 

Kilde:
The Verge 

Stikkord: facebook