Annonse


Politiet scannet ansiktene til 90.000 festivaldeltakere

Den britiske Download-festivalen er overstått, og som vanlig var det flere tusen deltakere. 

Men det ikke alle visste, var at politiet scannet ansiktene deres. 

Sjekket opp mot database
Leicestershire-politiet brukte festivalen for å teste sin nye teknologi som sørger for å gjenkjenne ansikt. 

Politiet har allerede en database med ansiktene til straffeforfulgte mennesker, og den nye teknologien gjør det mulig å automatisk matche festivaldeltakernes ansikter opp mot denne databasen. 

Annonse


Ville ta mobiltyver
I dette tilfellet var politiet spesielt ute etter å finne personer som er dømt for tyveri, spesielt tyveri av mobiltelefoner. Det er som kjent svært vanlig at telefoner stjeles under slike store festivaler. 

Politiets scanning av festivaldeltakerne faller ikke i god jord hos alle. Selv om politiet hevder at det ikke ble gjort videoopptak av deltakerne, er det ikke til å komme unna at 90.000 personer ble analysert uten at de var klar over det.  

Hevder databasen ble ødelagt
forsvarer politiet det de gjorde. 

«Programvaren lagrer ingen av bildene, og det er 0,2 prosent sjanse for at noen blir feilidentifisert som et treff i databasen», skriver politiet på sine nettsider, og legger til: 

«Databasen ble ødelagt etter festivalen». 

– Trenger Ikke være paranoid
Også under Boston Calling-festivalen ble festivaldeltakerne overvåket, men dette var ganske tidlig etter bombingen, så det blir kanskje en annen sak. Men Luke O’Neil, som i etterkant skrev om dette på nettstedet Noisey, har et godt poeng når han sier følgende: 

«Du trenger ikke å være spesielt paranoid for å mistenke, sett i lys av NSA-avsløringene avdekket av Edward Snowden, at dataene som samles inn ofte ikke slettes». 

Er det greit at politiet scanner ansiktet ditt når du er på festival? Si gjerne din mening i kommentarfeltet. 

Kilde:
Noisey

 

Annonse