Ny versjon av Google Cardboard

I det som ser ut til å være en innholdsrik I/O-konferanse, annonserer Google enda et produkt: Google Cardboard v2. Som forgjengeren består Cardboard av papp, et gummibånd og et par linser.

Denne gangen er enheten større og støtter nå telefoner opp til seks tommer. Dessuten har Cardboard fått en oppgradert navigasjonsknapp, samtidig som den skal være enklere å sette sammen ved kun tre enkle steg.

Den muligens største nyheten er at pappenheten nå støtter iPhone, med både egen Cardboard-app og utviklerutstyr for iOS.

Annonse

The Verge har fått testet den nyeste Google Carboard, og rapporterer om en litt blandet opplevelse. Først og fremst er enheten fortsatt ikke helt tett, så brukeren vil fortsatt skimte lys utenifra. 

«Google Earth var imponerende, men å bevege hodet for å følge musa i Windy Day Spotlight Story, en interaktiv film, var en heller hakkete opplevelse», skriver The Verges skribent.

Samarbeider med GoPro
Google er tydeligvis i den virtuelle virkelighetsvinden om dagen. I mars tidligere dukket ryktene om at selskapet lager «Android-VR» opp. I et samarbeid med GoPro lager de nå en 360-graders kamerarigg med plass til 16 GoPro-kameraer, som kan brukes til å gjøre opptak av VR-videoer.

Saken fortsetter nedenfor. 

Google og GoPro med en heftig kamerarigg. (Ill.: GoPro)

Produktet er en del av verktøy som Google kaller for «Jump» for å lage VR-innhold. Etter du har gjort et opptak, gjør programvaren om klippene til en fengslende VR-oppleve i HD – som i tillegg kan bli vist i 3D.

Jump vil bli tilgjengelig til enkelte brukere senere i sommer.

 

Kilde:
The Verge, CNN.

Annonse
Annonse