– Dette er den kuleste Android-funksjonen på lenge

Vanlige Google-søk blir kjedelig etter å ha prøvd Now og Tap. I hvert fall om vi skal tro The Verge, som har fått leke seg med den nye funksjonen. 

Les også: Dette må du vite om «Android M»

Fungerer med alle Google-indekserte apper
Funksjonen, som baserer seg på Google Now, tar kontekstuelle søk til et nytt nivå. Den lar deg søke i apper, alle slags apper. Man aksesserer funksjonen via hjemknappen, og når man holder den ned, vil Google Now foreta et søk. 

Annonse

Er man i Twitter-appen, og et navn er nevnt i en tweet, (f. eks J. K. Rowling), vil informasjon om denne personen dukke opp. Deretter kan man for eksempel spørre «Ok Now, what’s her second book?», og korrekt informasjon skal dukke opp. 

Les også: Googles super-app gir ubegrenset med lagring

Skjønner konteksten
Et annet eksempel: La oss si at du får en SMS fra en venn som lurer på om du vil være med på kino. Du har imidlertid ikke hørt om filmen vennen nevner i meldingen. Hva gjør du? 

Google vil at du skal holde ned hjemknappen, og se hva som skjer. Og det som skjer (skal skje i det minste) er at informasjon om filmen dukker opp. Muligheter for å bestille billetter til nærmeste kino skal også være lett tilgjengelig. 

Ok, vi tar ett eksempel til: Se for deg at du hører på Avicii-musikk på telefonen. Da kan du spørre «hva er hans ekte navn?». Google skal da skjønne konteksten, og gi deg det korrekte svaret. 

Kommer sammen med Android M
The Verge melder at funksjonen «er rask, nøyakyig, creepy, fantastisk», og kaller den for «den kuleste Android-funksjonen på lang tid». 

ITavisen har ikke fått testet funksjonen, men skal naturligvis oppdatere så snart vi har gjort oss noen egne erfaringer. 

Now on Tap blir lansert for Android M – den neste Android-utgaven som Google presenterte under den pågående I/O-konferansen. 

 

Kilde:
The Verge

Annonse
Annonse