Her er Chrome-utvidelsen som redder batteriet

Chrome ble raskt verdens mest populære nettleser, mye på grunn av det minimalistiske designet, men ikke minst på grunn av farten. 

Snikende problemer
Men iløpet av de siste årene har brukere opplevd en del problemer med nettleseren. Den fungerer fortsatt stort sett godt, men mange opplever at maskinen blir litt vel ivrig når Chrome er i bruk. 

Les også: Blokkerer du annonser?

Annonse

Vifta kjører på høygir, og minnet fylles opp, noe som gjør maskinen tregere. Dette går også utover batteritiden. På Mac er det for eksempel vanvittig stor forskjell på Chrome og Safari. 

Sistnevnte gir rundt tre timer lenger batteritid på Mac, enn det Chrome gjør. 

Suspenderer faner
Men utvidelsen The Great Suspender er redningen. 

Det den gjør er ganske enkelt: den suspenderer faner som ikke brukes. Og det gjør underverker for Chrome, som kjører hver fane i en egen prosess. 

Når du kommer tilbake til den suspenderte fanene, klikker du bare et sted i fanen, og den vil lastes inn på nytt. 

Dette passer jo ikke for alle faner – noen faner må rett og slett være aktive i bakgrunnen. Det hadde for eksempel vært dumt om fanen med teksteditoren, der vi skriver saker, hadde blitt suspendert midt under arbeidet med en sak. 

Ikke alle faner
Løsningen her er at utvidelsen lar deg hviteliste enkeltsider, slik at du har full kontroll over hva som kan suspenderes og ikke. I tillegg kan du bestemme hvor lang tid det skal ta før faner suspenderes – her kan du velge alt fra 20 sekunder til tre dager. 

Hvis Chrome sliter på maskinen din, og du opplever dårligere batteritid med denne nettleseren enn med andre nettlesere, kan The Great Suspender være grei å sjekke ut. 

 

Kilde:
The Next Web

 

Annonse
Annonse