Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Anker Astro E7 har ingen problemer med å lade MacBook. Trolig vil den kunne lade maskinen to ganger fra 0 til 100 prosent. (Ill.: Trond Bie/ITavisen)

De sa at dette ikke var mulig

Her lader vi MacBook-en med eksternt USB-batteri.

Ankers Astro E7 har vi omtalt tidligere, og nå som vi har testet den selv noen uker er vi enige, den er fantastisk. Nå har den blitt enda bedre.

Mer enn nok strøm
Det lille ekstern-batteriet har 25600mAh, mer enn nok til å lade iPhone og iPad-enheter flere ganger, og man kan lade opptil tre enheter samtidig.

En brikke inne i laderen vet hvilken enhet som er koblet til, og sørger på den måten for å gi nok futt.

Produsenten sa det ikke gikk
Det er av samme grunn vi var usikre på om den kunne brukes til å lade den nye Mac-en.

Skuffet ble vi også når Anker selv påstod (i forumet til produktet) at deres Astro E7 ikke er kompatibel med Apples mini-MacBook, men vi hadde hørt fra andre kilder at Ankers påstand ikke stemte, og at det fungerer flott å lade maskinen med USB-laderen.

Vi handler derfor en USB 2.0 til USB-C-kabel fra Amazon (den ble levert seks timer senere, og det på en lørdag. Amazon Prime imponerer i Statene).

Ganske kjapp, også
Vi koblet i Astro E7, trykket på ladeknappen, og vips:

Maskinen ladet fra det eksterne batteriet. Etter omlag tre timer og tredve minutter senere hadde batteriet ladet fra 17 prosent, til 100. Det var igjen tre av fire prikker på Astro E7-batteriet når maskinen var ladet ferdig.

Husk å lukke skjermen
Hemmeligheten for å lade Mac-en kjappest mulig er selvsagt å ikke bruke den, og klappe den igjen slik at skjermen ikke er aktiv.

Om man bruker maskinen samtidig, oppgir Apple dobbel så lang ladetid.

Også Googles nye Chromebook Pixel har USB Type-C, og til forskjell fra Apples maskin; to av dem, så også denne bør kunne lades med eksternt USB-batteri. Googles maskin har et større batteri (og lader gjerne en MacBook), så den vil nok bruke lenger tid på ladingen.

Stikkord: macbook