Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Faren befant seg nesten 5.000 kilometer unna da kona skulle føde. Likevel fikk han ta del i fødselen gjennom virtuell virkelighet. (Ill.: Samsung Australia / YouTube)

Dette er grunnen til at virtuell virkelighet kan bli stort

Verdens første virtuelle fødsel er et faktum.

Joda, vi har lenge visst at virtuell virkelighet (VR) er kult og at bruksområdene kan være mange, men sistnevnte ble enda mer klart for oss nå. 

Virtuell fødsel i sanntid

Jason og Alison Larke fra Perth i Australia ventet sitt tredje barn, men jobbforpliktelser gjorde det umulig for den vordende faren å overvære fødslen. Han befant seg nemlig rundt 5.000 kilometer unna. 

Løsningen? Virtuell virkelighet. 

Samsung (Jepp, dette er et PR-stunt) plasserte et 360-graders kamera i rommet der fødselen skulle foregå. Jason, på sin side, fikk et Gear-headset plassert på hodet.
 
Han kunne med dette se seg rundt i rommet der kona befant seg, og han kunne følge med på alt som skjedde. Overføringen skjedde i sanntid. 
 

«Jace kunne se sønnnen vår bli født, og han kunne oppleve det som om han var i samme rom», sier Alison i en uttalelse. 

– Viser potensialet

Samsung på sin side innrømmer at det hele er et PR-stunt, men påpeker at det først og fremst var for å demonstrere potensialet som ligger i virtuell virkelighet. 

Les også: Oculus Rift kommer trolig ikke i år

– Denne unike teknologien kan løse problemer folk møter på hver dag, sier markedssjef i selskapet, Arno Lenior, ifølge CNN. 

Kilde: CNN

Stikkord: gear, samsung, vr