Derfor mangler Apple den perfekte MacBook-en

Etter gårsdagens pressekonferanse gikk det opp for meg hvor umulig Apple har gjort det for kundene sine denne gang – og at det igjen bare er de som vinner på det.

Les også: Må betale 779 kroner for HDMI og USB til nye MacBook.

Apple dytter bransjen i riktig retning, men…
Ikke les første avsnitt negativt i den forstand at jeg ikke unner et selskap som lager produkter folk ønsker seg suksess. 

Annonse

Det jeg mener er at de ikke lenger har en folkemaskin, en allrounder, med grunnleggende gode spesifikasjoner, men som ikke nødvendigvis er tynn som et hårstrå og koster over 12 000 kroner.

Akkurat som i januar 2008
Problemet slik jeg ser det er at nye MacBook er som den første Air-modellen til selskapet. Mange kompromisser pakket inn i design-nytelse.

Det førte til oh-ing, ah-ing og gisping. Ikke bare fordi alle trodde de kom til å savne DVD-spilleren (noen gjorde nok også det), men fordi maskinen også var fryktelig dyr.

Valgets kvaler
Apple har en langt bedre produktportefølje i 2015, men hver av dem har sine klare svakheter.

Slik er MacBook-situasjonen til Apple anno tidlig 2015:

* MacBook Air: Flott maskin med svært god batterilevetid, et fint design og god trackpad, men den har langt fra en god nok skjerm. Ingen som har testet en MacBook Pro Retina orker å gå tilbake til Air sine stusselige 1366 x 768 (11″) og 1440 x 900 (13″). Det er som å gå fra iPhone 4 til 3.

* MacBook Pro: En kjappere maskin med et veldig flott panel til forskjell fra Air, men den koster noen tusenlapper mer, og veier i overkant mye for mange på farten. Dessuten er den feitere.

* MacBook: Mangler SD-kort-leser, HDMI og fullstørrelse-USB. Dessuten har den en mye svakere Intel Core M-CPU 5. gen og koster fra 12 590 kroner i Norge. Pluss for et utrolig lekkert design, ny berøringsflate og en feiende flott skjerm, men komplett er den ikke.

Oppdatert 10:14:

Vi beklager følgende feil i den opprinnelige artikkelen: Den billigste modellen har 256GB lagringplass, og ikke 128GB som vi først skrev.

Hvor er Air med Retina?
Det er så brennende innlysende at det må komme en MacBook Air med Retina-skjerm, men når?

Apple tvinger deg til å velge ytelse og god skjerm, men med mer vekt, en dyr maskin med god skjerm men dårligere ytelse, eller en Air som hadde vært perfekt med Retina-panel, men som mangler akkurat det.

Annonse
Annonse