Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Dette er Samsung Galaxy S6 Edge. Den kommer 11. april. Samsung skal ha 7990 kroner for 32GB-modellen. De nye S6-modellene har ikke plass til microSD-kort, og man kan ikke skifte batteriet, men trådløs lading har den. Avbildet: S6 Edge. (Ill.: Samsung)

«Galaxy S6» og «S6 Edge» til Norge 11. april

Her er de norske prisene.

Galaxy S6 og S6 Edge kommer til Norge i april. Nå vet vi prisene også.

Følg med på Mobile World Congress 2015.

Til Norge i april – her er prisene
I pressemeldingen avsløres det at begge modellene kommer til Norge 11. april.

Det ser ut til, akkurat som tidligere ryktet, at Samsung har droppet Qualcomm Snapdragon og istedet kjører 100 prosent på med sin nye Samsung Exynos 7-brikke.

Mobilen kommer med et knippe Microsoft-apper som tidligere ryktet, nemlig Skype, OneDrive og OneNote. Appene er å finne i en egen Microsoft-mappe på hjemskjermen.

Mål og vekt:
* S6 Edge: 142.1 x 70.1 x 7.0mm, 132g
* S6: 143.4 x 70.5 x 6.8mm, 138g

Prisen for S6 32GB er 6590 kroner, mens Edge 32GB koster 7990 kroner.

Spesifikasjoner Samsung Galaxy S6 og S6 Edge:

* 5,1″ Quad HD (2560×1440) – 577 PPI – Super AMOLED
* Quad 2.1GHz + Quad 1.5Ghz, Octacore-prosessor
* 3GB RAM
* Trådløs lading
* Forbedret fingersensor man ikke behøver å dra fingeren over
* 32, 64 og 128GB-modeller
* 16 og 5 MP-kameraer
* Batteri: Edge: 2,600mAh – S6: 2,550mAh
* Android 5.0
* ac WiFi (HT80 MIMO(2×2) 620Mbps, Dual-band, Wi-Fi Direct)
* Mobile hotspot, Bluetooth v4.1, A2DP, LE, apt-X, ANT+, USB 2.0 samt støtte for NFC
* Farger: White Pearl, Black Sapphire, Gold Platinum, Blue Topaz (S6) og Green Emerald (S6 edge).

Galaxy S6 Edge. (Ill.: Samsung)
Samsung Pay
Samsung har også annonsert Samsung Pay, en betalingsteknologi som bruker Near Field Communication NFC og Magnetic Secure Transmission (MST) for utvidet kompatibilitet.

Norsk lansering er trolig et stykke unna. Samsung har nemlig kun annonsert at de har signert avtaler med American Express, Bank of America, Citi, JPMorgan Chase og U.S. Bank.

Dette sier Samsung om lanseringen
«Med Galaxy S6 og Galaxy S6 edge kommer Samsung med noe helt nytt.

Etter å ha lært av både fremgang og feilsteg har Samsung utviklet ny teknologi og ideer som har ført til en helt ny design og nye funksjoner som gjør at vi kan tilby folk den ultimate smarttelefon-opplevelsen,» forklarer Stig-Ove Langø, salgssjef for telekom i Samsung Norge.

Om skjermen:

«Galaxy S6 edge har som den første smarttelefonen på markedet, en buet skjerm som dekker begge sidene. Den elegante og enkle designen gir også nye muligheter når det gjelder funksjon.

Om du fargekoder favorittkontaktene dine, signaliserer S6 edge diskret hvem som ringer deg ved å lyse opp siden av den buede skjermen i den fargen du har valgt. For å avbryte samtalen kan du legge fingeren din på pulsmåleren, og Galaxy S6 edge sender automatisk en SMS som informerer om at du ikke er tilgjengelig.»

«Den 5,1 tommer store QHD Super AMOLED-skjermen er omtrent 20 prosent lysere enn Galaxy S5, og en pikseltetthet på 577 ppi gir mer levende bilder med skarpe og klare farger. Takket være lysstyrken blir seeropplevelsen fantastisk selv utendørs. Begge modellene er også supplert med ekstra lys og mer intuitivt grensesnitt.»

Om designet:

«De nye modellene er produsert i glass og metall med en nyskapende, men samtidig tidløs design. Glasschassiset er laget av det robuste Corning Gorilla Glass 4 i en helt ny og innovativ produksjonsprosess som gir et lysreflekterende ytre med høy finish.

De kommer i en rekke fargesterke edelstenstoner, blant annet Green Emerald og Blue Topaz.»

Om ladehastighet:

«De nye modellene lader 1,5 ganger raskere enn forgjengeren Galaxy S5 og gir opp til fire timers batteritid etter bare 10 minutters ladning. Eller hva synes du om å lade fra null til hundre på kun 80 minutter med standardladeren?

Både Galaxy S6 og Galaxy S6 edge har innebygget støtte for trådløs ladning. Legg den på den trådløse ladestasjonen, så slipper du ledninger i telefonen samtidig som du lader batteriet fullt på omtrent tre timer.

I tillegg gjør energisparende teknologi at du får så mye batteritid som mulig – den registrerer hvilke apper som sluker batteri, og gir anbefalinger om hvilke apper du bør vurdere å avinstallere.»

Om kameraet:

«Når Galaxy S6 og Galaxy S6 edge er i hvilemodus er to raske trykk på hjemknappen alt som trengs for at kameraet skal være klart til å ta bilder på mindre enn et sekund.

Begge modellene er utrustet med forbedrede kameraer, et fremre med 5MP og et bakre med 16MP. Med F1.9-linse og høyoppløste sensorer på begge kameraene kan du ta bilder med imponerende kvalitet, selv under dårlige lysforhold.

Fast Tracking Auto Focus passer på at bildene blir skarpe og har bedre fokus, selv når du fanger motiver i bevegelse.»

Galaxy S6. (Ill.: Samsung)

Stikkord: mwc2015, samsung