Annonse


Det kan bli Google-Android mot Microsoft-Android

Cyanogenmod avslørte noe veldig spennende denne uken:

De har planer om å kvitte seg med alt som har med Google å gjøre på Android, og lage sin egen kjerne slik at partnere kan integrere sine tjenester dypt inn i OS-et.

Vil gjøre Android til sin egen
Tjenester som Google Now er kun mulig fordi Google har sugerør rett inn i Android-kjernen på Android-versjoner som har Google Play og tilhørende Google-tjenester og apper som ikke er åpen kildekode.

Dette synes ikke Cyanogenmod noe om, som jo i lengre tid har hatt ambisjoner om å være mye mer enn nok ett Android-skal. De ønsker også å være app-butikk, blant annet.

Troverdig rykte
Kombiner denne avsløringen med ryktet om at selveste Microsoft visstnok skal være interesserte i kjøpe aksjer i Cyanogenmod, og man har en virkelig spennende utvikling.

Ryktet stammer fra personer som har vært i kontakt med The Wall Street Journal. Ingen av de to selskapene ønsket å kommentere saken når WSJ tok kontakt.

Visstnok en mindre investering
Det skal være snakk om en mindre aksjepost, men hvem vet hva som kan skje senere:

Kanskje er Microsofts plan å kjøpe seg ytterligere opp for å kunne styre produktutviklingen i større grad, evt. så er dette bare et forsøk på å sette kjepper i hjulene for Google-Android ved å gjøre Cyanogenmod sterkere.

Kan det bli Android-Microsoft mot Android-Google? Kanskje. For en herlig merkelig bransje. Denne så neppe Google komme for noen år tilbake.

 

Kilde:
The Wall Street Journal

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse