Annonse


Her er Apples nye MacBook Air 12″

9to5macs Mark Gurman får Apple-scoop på Apple-scoop, og han tar sjelden eller aldri feil.

Svært troverdig lekkasje
Det vil si: Kildene han har innad i Apple er svært gode og troverdige, og vi ser derfor ingen grunn til ikke å ta den kjente Apple-bloggens siste artikkel om en helt ny MacBook Air seriøst.

Bloggen starter året med en skikkelig bombe: Ved å avsløre svært mange detaljer vedrørende Apples vifteløse og helt re-designede 12 tommer MacBook Air. Bildene er ikke av selve maskinen, men et konsept basert på avsløringene.

Dråpe-designet kjent fra de nåværende modellene blir gjeldende også for den nye modellen som ventes i sommer. Samsung har allerede laget sin versjon.

Se flere bilder av konseptet hos 9to5mac.

Ut med USB?
For å krympe maskinen, og gjøre den så tynn og lett som overhodet mulig, har Apple kastet ut MagSafe-lade-tilkoblingen, full-størrelse-USB-porter og SD-kort-leser. 

Det eneste denne maskinen har er USB Type C (den som er lik oppe og nede – den brukes også som lader) og en 3,5 mm-inngang for hodetelefoner.

I typisk Apple-tradisjon vil selskapet derfor selge adaptere om du vil plugge inn noe annet.

Om Apple velger å gå for den helt nye USB-standarden, og bare den, blir de trolig den første produsenten som gjør dette når maskinen kommer, kanskje sommeren i år.

Les også: Samsung har laget maskinen Apple-fansen drømmer om.

Omtrent like liten som en 11 tommer MacBook Air
Maskinen blir mye mindre enn 13 tommeren, selv om panelet er nesten like stort. Samtidig blir den smalere enn 11 tommeren Apple nå selger. Den er smalere, men samtidig litt høyere for å få plass til panelet.

For å få plass til 12″-panelet på en maskin som er omtrent like stor om 11″, er rammen rundt panelet redusert, trolig betraktelig, på alle sider.

Nytt tastatur
Tastaturet går fra kant til kant nesten uten aluminium å se på sidene, og tastene er nærmere hverandre.

Som tidligere ryktet i mars i fjor mangler berøringsflaten den fysiske klikkingen som er å finne i nåværende modeller, samtidig som er noe bredere og lenger.

 

Kilde:
9to5mac

Annonse


Annonse