Annonse


Denne feilen gjør oss gærne

Hva i alle dager det som går av Chrome for tiden?

Oppdatert, 22.12.14, 11:27:

Feilmeldingshyppigheten er redusert, men ikke borte, etter at vi deaktiverte maskinvareakselearsjon.

Kommentarfeltet til denne artikkelen er derfor åpnet igjen om noen skulle ha tips for hvordan man permanent retter opp i feilen.

Forferdelig slitsom feil
Vi har i de siste par ukene opplevd at Chrome spør oss om vi vil vente eller avslutte en fane fordi noe har stoppet opp på siden, selv om sidene alltid fungerer helt fint når vi velger å vente med å avslutte prosessen.

Problemet er svært plagsomt, skjer mange ganger i løpet av en arbeidsdag, og inntreffer i Windows 7 64 bit med 32-bit Chrome, såvel som i OS X Yosemite med 64-bit Chrome. 

Linux-brukere klager også over samme problem. Vi bruker ikke beta-versjoner (problemer er visstnok ikke luket bort i beta-versjoner som testes akkurat nå), kun versjon 39. Vi slettet utvidelser, og vi installerte nettleseren på nytt.

Vi bruker forøvrig Chrome sin egen Flash.

Prøv dette
Google har tydeligvis gjort en kodeendring programvaren ikke har godt av, men vi har en løsning på problemet vi ikke er alene om å slite med.

For etter at vi deaktiverte maskinvareakselerasjon er problemet borte.

Du finner innstillingen her: «Settings» -> «Show Advanced Settings» -> «System». Fjern haken ved siden av «Use hardware acceleration when available»

Løsning nummer to
Dette er ikke en optimal løsning, men langt bedre enn å få slengt den plagsomme dialog-boksen i trynet 20 ganger daglig.

En alternativ løsning er å starte nettleseren med parameteren «–disable-hang-monitor» som nevnt i denne tråden.

Et innlegg hos Google Chrome Help Forum tyder på at problemet kommer etter installasjon av en ny Chrome-versjon – dette er også vår erfaring.

Deaktiver akselerasjon av innholdet, og krasjingen opphører. (Ill.: ITavisen)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse