Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sonys Michael Lynton er en viktig topp for selskapet. Han er nemlig sjef for Sony Entertaiment og for Sony Pictures Entertaiment. Det er sistnevnte som ble rammet av ukjente hackere. FBI og et sikkerhetsselskap jobber nå med å finne ut hvem som står bak. Bildet er fra 18. november, rett før angrepet ble kjent 25. november. (Ill.: REX/Masatoshi Okauchi/All Over Press)

– Angrepet mot Sony er unikt

Sikkerhetsekspert: – Jeg har ikke sett noe lignende.

Sony Pictures-sjef Michael Lynton har i et internt brev endelig kommentert det alvorlige hackerangrepet filmstudioet ble utsatt for tirsdag 25. november.

Kan Nord-Korea virkelig stå bak?
Re/Code har sett brevet, og publisert det i sin helhet. 

Det er enda ikke avslørt hvem som står back angrepet, men blikket er vendt i retning Nord-Korea (spesielt etter at det ble funnet hackerverktøy på koreanskfordi Sony står bak Seth Rogen-komedien The Interview som handler om to karer som reiser til diktaturet for å drepe enehersker Kim Jong-un. 

Først nektet Nord-Korea å benekte at de hadde noe med angrepet å gjøre, for så å nekte for at de stod bak.

Det siste vi har hørt fra landet er at de ikke har noe med dette å gjøre, men hyller hackerne, det gjør de.

Les også: Sony lagret passord i klartekst.

– Selv FBI tok affære
Sikkerhetsselskapet Mandiant, i samarbeid med Sony og FBI prøver nå å finne ut av hvem som står bak angrepene, men avslører ikke hvor langt de har kommet i brevet.

Brevet har en kort og generell innledning fra Lynton, etterfulgt av noen ord fra Mandiant-gründer Kevin Mandia.

Mandia refererer til angrepet som veldig stort, og ulikt alt annet de har sett tidligere.

«Dette angrepet er enestående i sin natur. Skadevaren ble ikke oppdaget av antivirus-programvare, og skadeomfanget var unikt nok til at FBI så seg nødt til å advare andre organisasjoner om denne kritiske trusselen.

Uansett: Dette var et angrep uten sidestykke og godt organisert kriminalitet, utført av en organisert gruppe som hverken SPE eller noe annet selskap kunne ha sikret seg hundre prosent mot.»
 

Kilde:
Re/Code

Annonse
Stikkord: sony