Annonse


– Angrepet mot Sony er unikt

Sony Pictures-sjef Michael Lynton har i et internt brev endelig kommentert det alvorlige hackerangrepet filmstudioet ble utsatt for tirsdag 25. november.

Kan Nord-Korea virkelig stå bak?
Re/Code har sett brevet, og publisert det i sin helhet. 

Det er enda ikke avslørt hvem som står back angrepet, men blikket er vendt i retning Nord-Korea (spesielt etter at det ble funnet hackerverktøy på koreanskfordi Sony står bak Seth Rogen-komedien The Interview som handler om to karer som reiser til diktaturet for å drepe enehersker Kim Jong-un. 

Først nektet Nord-Korea å benekte at de hadde noe med angrepet å gjøre, for så å nekte for at de stod bak.

Annonse


Det siste vi har hørt fra landet er at de ikke har noe med dette å gjøre, men hyller hackerne, det gjør de.

Les også: Sony lagret passord i klartekst.

– Selv FBI tok affære
Sikkerhetsselskapet Mandiant, i samarbeid med Sony og FBI prøver nå å finne ut av hvem som står bak angrepene, men avslører ikke hvor langt de har kommet i brevet.

Brevet har en kort og generell innledning fra Lynton, etterfulgt av noen ord fra Mandiant-gründer Kevin Mandia.

Mandia refererer til angrepet som veldig stort, og ulikt alt annet de har sett tidligere.

«Dette angrepet er enestående i sin natur. Skadevaren ble ikke oppdaget av antivirus-programvare, og skadeomfanget var unikt nok til at FBI så seg nødt til å advare andre organisasjoner om denne kritiske trusselen.

Uansett: Dette var et angrep uten sidestykke og godt organisert kriminalitet, utført av en organisert gruppe som hverken SPE eller noe annet selskap kunne ha sikret seg hundre prosent mot.»
 

Kilde:
Re/Code

Annonse