Annonse


Bli Windows 10-sjef

Det er ikke bare bare å aktivere administrator-kontoen i testversjonen av Windows 10.

Bli toppsjef
Windows 10′ brukerkontoer fungerer på følgende måte: Du oppretter en konto rett etter installasjon, deretter oppretter systemet i bakgrunnen to ekstra-kontoer. Begge disse er inaktive som standard.

Den første av disse kontoene er en gjestekonto som er svært begrenset, den andre er mer spennende, dette er nemlig administrator-kontoen som får lov til å gjøre alt den vil med operativsystemet.

Les også: Nå kan du laste ned Windows 10.

Det er forskjell på administrator-kontoene
– Men har ikke min egen brukerkonto administratorrettigheter? Det står jo det at jeg har det, spør du deg kanskje selv om, men det er en forskjell;

For mens din konto med admin-rettigheter mottar UAC-advarsler om funksjonen ikke er deaktivert, vil den ekte administrator-kontoen aldri få disse, uansett.

Husk: Vet du ikke om du trenger denne kontoen, trenger du den ikke.

Slik gjør du det
Lyst på all makt i Windows 10? Gjør følgende:

* Trykk windowstast + r, skriv cmd og trykk enter.

* Høyreklikk på cmd-vinduet og velg «kjør som administrator».

* Skriv net user for en liste over kontoer, skriv så net user administrator /active:yes for å aktivere den skjulte administrator-kontoen.

* Ferdig.

Husk også: Denne administrator-kontoen er ikke passord-beskyttet, noe du selvsagt må gjøre med en gang. I cmd skriv: net user administrator *. Trykk enter, velg passord.

Net user username /delete sletter forøvrig kontoer (minus de som er innebygget) i Windows 10 såvel som 7. Kommandoen Net user administrator gir informasjon om den innebygde kontoen, inkludert om den er aktiv

 

Kilde:
ghacks

Annonse


Annonse