Annonse


Her kjører «Battlefield 4» på iPad

Dice tester nå motoren som driver Battlefield 4, Frostbite 3, på Apples i-dingser.

Rivende utvikling
Nei, du kan ikke laste ned Battlefield 4 til iPad Air 2 ikveld, men at selskapet klarer å skvise ut så flott grafikk (og til og med har kraft til overs) 
på et nettbrett er intet mindre enn kjempespennende, og veldig lekkert.

Dette er noe de har klart ved å bruke Metal, det nye grafikk-rammeverket som ble introdusert i iOS 8. Metal krever en i-dings med Apples A7-brikke og nyere.

Dette sier Dice
«Metal har skapt muligheter som tidligere var utenfor rekkevidde. For første gang kan vi inkludere både høy visuell nøyaktighet og et stort antall objekter. Det har vært litt av en utfordring.

For å håndtere dynamiske funksjoner som ødeleggelse og bevegelige lyskilder, må de fleste ting i Frostbite-motoren skje i sanntid. Dette setter ekstra krav til ytelse for å kunne levere store og svært detaljerte verdener med suveren visuell kvalitet.

Vi gjorde flotte fremskritt funksjonsmessig, men maskin- og programvare-begrensninger tvang oss til enten å skalere ned antall objekter, og kompleksiteten for å beholde visuelle kvaliteten, eller godta lavere visuelle kvaliteten for å takle et større antall objekter.

Alt dette forandret seg når Apple introduserte Metal, deres nye lavnivå grafikk-API som gjorde det mulig å dra full nytte av maskinvaren.

Sammen med den siste serien med maskinvare har Metal åpnet for muligheter som tidligere var utenfor rekkevidde. For første gang kan vi inkludere god grafikk i kombinasjon med mange objekter.»

Dice’ Frostbite-team lover flere oppdateringer i samme blogg. Det blir spennende å se hva de pønsker på. La oss håpe det kommer en videosnutt snart, også.

(Ill.: Frostbite.com)

 

Kilde:
Frostbite.com

Annonse


Annonse