Annonse


– Vi vil ikke ha «Internett-folk» her!

I desember i fjor skrev vi om alle de ekle teknologi-medarbeiderne til Google som invaderte et tidligere fredelig og billig strøk i San Francisco.

Nok en protest
Så tilspisset ble situasjonen av folket blokkerte den daglige Google-bussen som frakter ansatte til søkemotorgigantens hovedkvarter tre kvarters kjøretur unna.

Nå opplever USA nok en protest mot teknologi-folk.

Mat og vin for fint folk
I New Yorks eksklusive Upper East Side-strøk ligger den hyggelige, lille kafeen Riposo 72.

Her serveres det organisk gourmetmat til stive priser, akkompagnert av en god vinliste.

Nettfolk har også penger
Problemet er bare at dette har «Internett-folk» også fått råd til, ikke bare milliardærene som bor med dørvakt og butler i den lille stripa på østsiden av Central Park.

I New York er det imidlertid ikke nødvendigvis snakk om folk som jobber med Internett, men om føl som har møtt hverandre på nettet.

– Forsøpler strøket
Ifølge lokalavisen DNAInfo New York protesterer nå naboene mot det nye klientellet, som de mener forsøpler strøket.

– Jeg har sett folk si «jeg møtte deg på Internett», og nå skal vi altså få dette på fortauet vårt? Jeg vil ikke at barna skal gå forbi Internett-folk som møter hverandre, sier en av de fortørnede naboene, Al Salsano, til avisen.

Bruker skjenkereglene
Rent formelt kan ikke naboene protestere mot at folk som opprinnelig fikk kontakt med hverandre via nettet møtes i deres nabolag.

Derfor prøver den lokale velforeningen å bruke skjenkebestemmelsene som argument mot kafeens nye klientell.

– De serverer øl også!
Riposo 72 har nemlig begynt å servere øl i tillegg til varer fra den fine vinkjelleren.

I tillegg har de satt opp bord på fortauet, der det såkalte Internett-folket sitter midt i synet på damer med minimale hunder i bånd og de siste kreasjonene fra motehusene i Paris som passerer forbi.

Gamle penger er eldst
Det hører med til historien at noen av USAs rikeste mennesker driver med IT, og at stadig flere – uavhengig av sosial klasse og lommebok – treffer sine livsledsagere via nettet.

Men det er åpenbart ikke fint nok for folk med gamle penger på Upper East Side, et sted der man må ha godkjenning fra velforeningen for å bo, uansett hvor stor bankkontoen er.

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse