Annonse


– Hvorfor har Google fjernet meg?

Økonomiredaktør Robert Peston i BBC er forbannet.

Fjernet søkeresultater
Google har nemlig fjernet en bloggartikkel han skrev i 2007 under henvisning til det nye «retten til å bli glemt»-regimet som Google ble pålagt av EU-domstolen i mai i år.

I dommen heter det at Google må fjerne «utilstrekkelige, irrelevante eller ikke lenger relevante data» fra sine søkeresultater om noen forlanger det.

Den direkte årsaken var en sak i Spania, der advokaten Mario Costeja González ønsket at Google skulle fjerne en artikkel om et tvangssalg av huset hans fra 1998.

Annonse
Sak om banksjef
I Pestons blogg handler det om Stan O’Neal, en tidligere sjef i den store og viktige investorbanken Merrill Lynch (nå en gren av Bank Of America).

I artikkelen beskriver Peston hvordan O’Neal ble presset ut  etter å ha forårsaket store tap for banken.

Nå har altså O’Neal bedt om å bli fjernet fra Google, og dermed i praksis fra historien.

– Spilte en viktig rolle
Er så opplysningene i artikkelen «utilstrekkelige, irrelevante eller ikke lenger relevante data»? spør Peston på BBCs nettside.

De fleste vil vel hevde at det er særs relevant at historikken til en næringslivsleder – den være seg positiv eller negativ – forblir i det offentlige rom. Spesielt når det dreier seg om en som de fleste mener spilte en viktig rolle i det som ble den verste finanskrisen i manns minne (Merrill var på randen av konkurs og ble reddet av Bank of America), skriver Peston.

Har klaget på avgjørelsen
Han har nå klaget på avgjørelsen, og håper at Google vil ta til fornuften.

I mellomtiden ser han på fjerningen (som ikke er 100 prosent iverksatt ennå, og du kan uansett lese den HER) som et bevis på at Google hadde rett.

De har hele tiden beklaget EU-dommen, og mener den er et alvorlig slag mot ytringsfriheten.

 

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse