Vil ha med seg Apple på laget

I januar kjøpte Google Nest, et selskap som så langt hadde spesialisert seg på smarte røykvarslere og termostater for hjemmet.

Kommer trolig i morgen
Mange skjønte ikke helt hvorfor, men nå begynner det å tegne seg et bilde av hva søkemotorgiganten egentlig vil med oppkjøpet.

For i morgen kveld (følg med på dekningen vår) blir etter alt å dømme et helt nytt Nest-konsept presentert på Googles årlige I/O-samling.

Annonse

Mercedes opg Jawbone
I forkant av arrangementet har Nest lansert et nytt utviklerverktøy som de tilbyr til alle. 

Samtidig har de inngått samarbeidsavtaler med et stort antall selskaper, blant dem bilprodusenten Mercedes og Jawbone – et selskap som lager smarte trenings/helsearmbånd.

Vil ha alle med
Google og Nest sier de vil ha flest mulig med i sitt Works With Nest-program – også erkerivalen Apple. 

Målet er tydeligvis å skape en teknologisk infrastruktur der alt er bundet sammen – enten det sitter på armen, i bilen eller står stasjonært i hjemmet.

– Bare de følger reglene
– Vi har utvikler-retningslinjer, retningslinjer for brukergrensesnitt (UI- User Interface, journ.anm.) og alt er ganske klart på vår utviklerportal, sier Nests produktsjef Greg Hu til The Verge.

På spørsmål om Apple også vil bli invitert, svarer han dette:

Apple har sitt eget system
– Hvilket som helst selskap er velkommen til ¨være med i programmet, så lenge de følger våre ganske enkle og greie regler.

Apple har imidlertid sitt eget hjemmestyringsprogram kalt HomeKit. På tross av dette selger de allerede Nest-produkter i sin nettbutikk.

Ulike systemer
Også LG og Samsung har egne løsninger som minner sterkt om Nest. Spørsmålet er nå om de vil gå inn i Google-familien eller fortsette på egen lest.

Det er liten tvil om at markedet vil bli uendelig mye større om alle samarbeider og alle produktene snakker med hverandre.  Google/Nest gambler trolig på dette.

Styr hjemmet fra bilen
Mulighetene er nærmest ubegrenset, mener Nest og Google. 

Med Mercedes-avtalen er det allerede mulig å for eksempel først heve temperaturen i hjemmet når du starter fra jobben og åpne garasjedøra fem minutter før du svinger inn porten.

Og om du har Nest-utstyrt vaskemaskin kan du starte vasken også. Alt sammen fra bilen.

Smart-kameraer
Nest er også i ferd med å kjøpe Dropcam, et selskap som lager små kameraer du kan feste nær seg hvor som helst.

Her to videoer som viser hvordan Nest tenker seg framtida:

Kilder:
The Verge
BBC
Nest
Techcrunch

Annonse
Annonse