Annonse


Vil ha med seg Apple på laget

I januar kjøpte Google Nest, et selskap som så langt hadde spesialisert seg på smarte røykvarslere og termostater for hjemmet.

Kommer trolig i morgen
Mange skjønte ikke helt hvorfor, men nå begynner det å tegne seg et bilde av hva søkemotorgiganten egentlig vil med oppkjøpet.

For i morgen kveld (følg med på dekningen vår) blir etter alt å dømme et helt nytt Nest-konsept presentert på Googles årlige I/O-samling.

Mercedes opg Jawbone
I forkant av arrangementet har Nest lansert et nytt utviklerverktøy som de tilbyr til alle. 

Annonse
Samtidig har de inngått samarbeidsavtaler med et stort antall selskaper, blant dem bilprodusenten Mercedes og Jawbone – et selskap som lager smarte trenings/helsearmbånd.

Vil ha alle med
Google og Nest sier de vil ha flest mulig med i sitt Works With Nest-program – også erkerivalen Apple. 

Målet er tydeligvis å skape en teknologisk infrastruktur der alt er bundet sammen – enten det sitter på armen, i bilen eller står stasjonært i hjemmet.

– Bare de følger reglene
– Vi har utvikler-retningslinjer, retningslinjer for brukergrensesnitt (UI- User Interface, journ.anm.) og alt er ganske klart på vår utviklerportal, sier Nests produktsjef Greg Hu til The Verge.

På spørsmål om Apple også vil bli invitert, svarer han dette:

Apple har sitt eget system
– Hvilket som helst selskap er velkommen til ¨være med i programmet, så lenge de følger våre ganske enkle og greie regler.

Apple har imidlertid sitt eget hjemmestyringsprogram kalt HomeKit. På tross av dette selger de allerede Nest-produkter i sin nettbutikk.

Ulike systemer
Også LG og Samsung har egne løsninger som minner sterkt om Nest. Spørsmålet er nå om de vil gå inn i Google-familien eller fortsette på egen lest.

Det er liten tvil om at markedet vil bli uendelig mye større om alle samarbeider og alle produktene snakker med hverandre.  Google/Nest gambler trolig på dette.

Styr hjemmet fra bilen
Mulighetene er nærmest ubegrenset, mener Nest og Google. 

Med Mercedes-avtalen er det allerede mulig å for eksempel først heve temperaturen i hjemmet når du starter fra jobben og åpne garasjedøra fem minutter før du svinger inn porten.

Og om du har Nest-utstyrt vaskemaskin kan du starte vasken også. Alt sammen fra bilen.

Smart-kameraer
Nest er også i ferd med å kjøpe Dropcam, et selskap som lager små kameraer du kan feste nær seg hvor som helst.

Her to videoer som viser hvordan Nest tenker seg framtida:

Kilder:
The Verge
BBC
Nest
Techcrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse