Annonse


Svart framtid for piratjegerne

De har prøvd alt: Vilkårlige millionsøksmål mot studenter, enslige mødre og avdøde bestemødre. Kopisperre med innlagt skadevare, trusselbrev, nye lover. O gikke minst sperring av piratportaler.

– Vent, vi endrer holdningene!
Ingen ting ser ut til å nytte.

Da står bare ett alternativ igjen: Holdningsendring.

Men heller ikke det kan ha hatt nevneverdig virkning, skal vi tro en fersk undersøkelse fra de nettbaserte meningsmålingsinstituttet YouGov.

Annonse
Nedslående resultat
Undersøkelsen tar for seg barn og unge voksnes holdninger til fildeling og piratkopiering, og det må være nedslående lesning for tilhengere av «deling er stjeling»-prinsippet.

For av undersøkelsen, som er foretatt blant unge briter, går det fram at bare sju prosent av de aller yngste (8 til 15 år) mener at ulovlig nedlasting av materiale fra nettet er det samme som å stjele.

– Straff nettstedene
De litt eldre og formodentlig litt mer reflekterte (i alderen 16-24 år) er stort sett enige. Hele 60 prosent mener at nettstedene som tilbyr slikt materiale skal straffes, og ikke de som faktisk laster opp og ned.

De aller yngste mener (ikke overraskende, siden de lever av foreldrenes lommepenger) at de ikke har råd til å skaffe seg de filene og den musikken de vil ha, og at de dermed er henvist til å laste ned piratvare.

Over halvparten av ungdommene oppgir økonomi som grunn til at de laster ned ulovlig.

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse