Annonse


– Ikke stjel!

Man skal ta folk på ordet, og ikke mistenke at de mener noe annet enn det de sier.

De mener det vel, ikke sant?
Så da får vi bare godta at de som står bak torrentklienten Vuze virkelig mener det når de sier at de ikke liker at noen bruker programvaren deres til å laste opp og ned opphavsbeskyttet materiale uten tillatelse.

Detaljert dokument
I et detaljert og omstendelig skrevet dokument som ble lagt ut på selskapets blogg torsdag står det:

Selv om torrents i seg selv er en lovlig måte å deler filer på, så er forståelsen av opphavsmenns rettigheter og hvilket innhold de har eller ikke har autorisert for gratis distribusjon kjernen i å forstå forskjellen mellom lovlig og ulovlig deling av innhold via Vuze.

Annonse
– Bruk den med ansvar
Samtidig kommer Vuze med en lignende type oppfordring som spritprodusentene («Remember: Drink Responsibly») har på flaskene sine:

Husk: Om du bruker Vuze torrentklient-programvare til P2P-fildeling, bruk den med ansvar. Vær oppmerksom på ulovlige torrenter og unngå å laste dem ned. Ikke bryt opphavsretten.

Moralpreken
Og ikke nok med det.

Vuze benytter også anledningen til en moralpreken på toppen av den rutinemessige jussen:

Vi kan diskutere dette enet i det vide og brede på både politisk, sosialt og til og med religiøst grunnlag. Men akkurat nå er det slik at det er tyveri å laste ned og dele innhold uten tillatelse fra opphavsmennene. Til og med om du har kjøpt din egen kopi er det ulovlig å dele via P2P. Noen ganger medfører det også straffeansvar.

Går lenger enn USA-domstol
Overraskende nok går Vuze her lenger enn selv USAs rettsvesen, som jo er kjent for å ikke legge fingrene i mellom når det gjelder å straffe fildelere.

Ifølge Torrentfreak.com ga US Federal Court filmbransjen i november i fjor klar beskjed om ikke å bruke begrepet «tyveri» om uautorisert fildeling.

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse