Annonse


Nå kan de endelig gjøre Xbox One kjappere

Når Microsoft i går kveld avslørte at de skal lansere en Xbox One-pakke uten Kinect-kameraet, ble det også tatt opp en annen viktig greie denne generasjonen: Ytelsen i forhold til Sonys Playstation 4.

PS 4 selger best
Det er Sony som har trukket det lengste strået når det kommer til ytelse og oppløsning i starten på den nye konsoll-generasjonen, noe Microsoft nok er smertelig klar over.

Det handler om prestisje, PR og selvsagt det å kunne levere de peneste spillene med den høyste oppløsningen, uten at det går utover spillbarheten.

– Det vil skje ting
Det er til spillnettsiden Polygon Microsoft avslører at de har konkrete samtaler med spillutgiverne om hvordan de kan få mer kraft ut av Xbox One – Kinect krever nemlig litt av maskinvaren for å fungere, men nå Kinect på ingen måte er et krav lenger, da kan ting muligens endre seg i One’ favør.

Annonse
Det har tidligere vært snakk om å kalibrere Kinect-koden så den ikke behøver å legge beslag på like mye CPU-kraft. Nå kan de komme til å fjerne hele greia, så maskinvaren kun behøver å prioritere spillene, og ikke stemmekommandoer.

Kinect på vei bort?
Først var det slik at Microsoft hadde det som et teknisk krav at Kinect måtte være tilkoblet konsollen for at den i det hele tatt skulle fungere.

Dette kravet ble senere fjernet i en programvareoppdatering, og nå er altså kameraet kastet ut i den nye, og billigere, konsollpakka.

 

Kilde:
Polygon

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse