Annonse


Dramatiske endringer hos Apple

Jonathan​ Ive, Apples design Senior Vice President, har nå full kontroll over program- og maskinvare-design.

Full kontroll
Det siste har han hatt i lengre tid, og trolig også førstnevnte, men det nye nå er at han har kvittet seg med et mellomledd:
Greg Christie.

Christie var med på å utvikle iPhone fra starten av. At han nå forlater selskapet kommer rett etter at han vitnet i Apple vs. Samsung-saken.

Christie har hundrevis av Apple-patenter under beltet, blant annet «Slide to Unlock» som er en viktig del av rettsrunde nummer to.

Annonse
Apple bekrefter
Det var 9to5mac som først meldte dette, og nå har Financial Times bekreftet Apple-bloggens påstander.

Ive og Christie skal ha vært uenige om iOS 7-designet. Dette skal igjen ha medført at Ive til slutt tok kontroll over prosjektet.

Apple har nå også bekreftet avgangen til Christie, men kaster til side en alle muligheter for dramatikk, og påstår Christie lenge har hatt planer om å slutte i selskapet.

«Greg har planlagt å slutte senere i år etter nesten 20 år hos Apple. Han har gjort veldig viktige ting for alle typer Apple-produkter, og bygget et grensesnitt-team i verdensklasse som har jobbet tett med Ive i mange år», kommenterer Apple ovenfor The Wall Street Journal.

Ive har en helt spesiell posisjon
Christie hadde stillingen Vice President for programvare-design, men Ive er altså Senior Vice President, og en helt spesiell posisjon i selskapet.

Som Steve Jobs avslørte i sin biografi, er det ingen som kan fortelle hva Ive kan gjøre hos Apple. Det er slik Jobs organiserte toppledelsen rett før han døde i 2011.

Interessant utvikling
Hva dette kommer til å bety for produktene er for tidlig å si, men det at det nå kun er designere, og ikke mer tekniske mennesker, som skal bestemme over grensesnittet og maskinvare-designet, vil få konsekvenser.

Faren er at de ikke skjønner grafiske grensesnitt, og gjør ulogiske endringer som er vanskelige å forstå, men skulle det vise seg at dette vil kunne smelte sammen produktene i enda større grad, kan Apple ha mye å vinne på denne endringen.

Også WSJ har skaffet til veie ny informasjon om hva som nå utspiller seg hos selskapet. Ifølge avisa skal Christies tidligere team nå rapportere direkte til Ive istedet for Craig Federighi som de gjorde under Christie. Federighi er maskinvare Senior Vice President.

 

Kilder:
9to5mac
Financial Times (betalingsmur)
WSJ

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse