Stor-aksjon mot «Game of Thrones»-piratene

Film/TV- og musikkbransjen har lenge klaget over at myndighetene gjør lite eller ingenting for å håndheve de strenge lovene som er vedtatt når det gjelder ulovlig fildeling.

Massiv aksjon
Men nå tar politiet i Storbritannia et skippertak.

I en massiv aksjon mot 61 sider de mener formidler ulovlig kopierte filmer, TV-serier og sanger vil de prøve å stoppe brorparten av nettstedene britene benytter for å skaffe seg «Game og Thrones» og andre godbiter før de offisielt kommer på HBO eller i butikkene.

Annonse

Ikke køller og hjelmer
Siden politiet trolig finner det vanskelig eller unødvendig å storme nettstedene med hjelmer, køller og skjold, bruker de digitale virkemidler i stedet.

Først får domene-eierne en advarsel der de blir bedt om å stoppe nettstedet.

Nytter ikke dette, mottar selskapene som står bak annonsene på sidene anmodning om å stoppe reklamen.

– Har våre metoder
Om dette ikke nytter, har politiet sine metoder.

– Om de nekter å rette seg etter påleggene har vi nå midler til å overtale de næringsdrivende til å flytte sin annonser til en andre plattformer. Dersom lovbruddene fortsetter, har vi muligheten til å pålegge registrarene å fjerne nettstedene, sier politiinspektør Andy Fyfe ved London-politiets avdeling for tyveri av intellektuell eiendom til BBC Newsbeat.

«Game of Thrones» årsaken
Grunnen til at storaksjonen ble satt i gang akkurat nå skal være det store antallet ulovlige nedlastinger av sesong 4 av TV-serien Game of Thrones.

I Storbritannia er denne bare lovlig tilgjengelig for HBO-abonnenter (en dag etter USA-sendingen) og via kabel-TV-kanalen Sky Atlantic.

– Bra for serien
Dette gjør fansen svært frustrerte og er trolig hovedårsaken til den omfattende ulovlige strømmingen og nedlastingen.

For ett år siden erkjente programdirektør Michael Lombardo i HBO at ulovlig nedlasting er bra for serien, og at de neppe ville ha solgt så mye av serien om det ikke var for den ulovlige distribusjonen.

 

Annonse
Annonse