Annonse


Stor-aksjon mot «Game of Thrones»-piratene

Film/TV- og musikkbransjen har lenge klaget over at myndighetene gjør lite eller ingenting for å håndheve de strenge lovene som er vedtatt når det gjelder ulovlig fildeling.

Massiv aksjon
Men nå tar politiet i Storbritannia et skippertak.

I en massiv aksjon mot 61 sider de mener formidler ulovlig kopierte filmer, TV-serier og sanger vil de prøve å stoppe brorparten av nettstedene britene benytter for å skaffe seg «Game og Thrones» og andre godbiter før de offisielt kommer på HBO eller i butikkene.

Ikke køller og hjelmer
Siden politiet trolig finner det vanskelig eller unødvendig å storme nettstedene med hjelmer, køller og skjold, bruker de digitale virkemidler i stedet.

Annonse
Først får domene-eierne en advarsel der de blir bedt om å stoppe nettstedet.

Nytter ikke dette, mottar selskapene som står bak annonsene på sidene anmodning om å stoppe reklamen.

– Har våre metoder
Om dette ikke nytter, har politiet sine metoder.

– Om de nekter å rette seg etter påleggene har vi nå midler til å overtale de næringsdrivende til å flytte sin annonser til en andre plattformer. Dersom lovbruddene fortsetter, har vi muligheten til å pålegge registrarene å fjerne nettstedene, sier politiinspektør Andy Fyfe ved London-politiets avdeling for tyveri av intellektuell eiendom til BBC Newsbeat.

«Game of Thrones» årsaken
Grunnen til at storaksjonen ble satt i gang akkurat nå skal være det store antallet ulovlige nedlastinger av sesong 4 av TV-serien Game of Thrones.

I Storbritannia er denne bare lovlig tilgjengelig for HBO-abonnenter (en dag etter USA-sendingen) og via kabel-TV-kanalen Sky Atlantic.

– Bra for serien
Dette gjør fansen svært frustrerte og er trolig hovedårsaken til den omfattende ulovlige strømmingen og nedlastingen.

For ett år siden erkjente programdirektør Michael Lombardo i HBO at ulovlig nedlasting er bra for serien, og at de neppe ville ha solgt så mye av serien om det ikke var for den ulovlige distribusjonen.

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse