Annonse


Dette er Microsofts app suverent best til

Det spiller stor rolle hvilken video-avspiller du bruker på din bærbare eller nettbrettet.

Video-avspilleren har mye å si
De nyeste flyene har USB, og til og med stikkkontakt, men det er selvsagt situasjoner hvor batteri er eneste redning for å holde kjedsomheten unna.

Nå har TechSpot testet en rekke programmer og video-kodeker, og funnet ut at det er store forskjeller på hvor mange timer du kan se film avhengig av hvilket program du bruker.

Testoppsett
Testnettbrettet er en Lenovo Miix 2 8 tommer-nettbrett med Intels Bay Trail Atom-brikkesett.

Annonse
Dette er en forholdsvis ytelsessnill maskin med en 1,3 Ghz fire-kjerners CPU klokket til 667 MHz, med Intel HD Graphics (som støtter akselerert H.264) og 720p-oppløsning (1280×800).

For å teste hvor lenge du kan se film på en bærbare, valgte testeren å bruke en Acer med Intels Ivy Bridge-brikkesett.

Den har en mye kraftigere Intel Core i7-CPU (to kjerner) klokket til 1,9 Ghz. Også denne har Intel HD Graphics, men 4000-varianten. Oppløsningen er den samme.

Videos app desidert best
Det spiller ingen rolle om du spiller av filmen på nettbrett eller bærbar: 
Det er Microsofts egen Windows 8 video-app (krever Windows 8.1) som gir desidert best batterilevetid med 9,6 timer filmavspilling på nettbrettet, og 7,6 timer på bærbar.

Flott å se at Microsoft har fått gjort noen skikkelige optimaliseringer her. På jumboplass finner vi VLC for Windows 8 – den er forøvrig like dårlig som skriverbords-utgaven.

Det beste oppsettet er…
Hvilken
kodek som brukes spiller også inn på mye hvor mange minutter du kan tyne ut før batteriet takker for seg.

På førsteplass vinner H.264 og 720-oppløsning med 9,6 timer, etterfulgt av WMV 480p (9,12 timer), og H.264 1080p (8,6 timer).

Disse to formatene er også best når det kommer til CPU-optimalisert avspilling.

Det aller beste er derfor å spille av film i 720p (1080p, er som du kan se, ikke langt bak), enkodet med H.264, i kombinasjon med Microsofts innebygde Windows 8-filmavspiller.

 

Kilde:
TechSpot

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse