Annonse


HTC One kommer 4. april

«HTC One (M8) vil være tilsalgs hos alle de største forhandlerne i Norge fra og med fredag 4. april 2014, blandt annet hos Telenor og Netcom», opplyser HTC i en fersk pressemelding.

Pris: 5995 kroner for 16 GB-modellen.

Bruker du en mobil i One-serien får du en programvareoppdatering med Sense 6. Oppdateringen kommer senrere i vår.

HTC lover å holde mobilen oppdatert med nyeste Android i to år. HTC reparerer skjermen for deg gratis om du skulle være uheldig å knuse den. Garantien varer i seks måneder etter kjøp.

Annonse
Oppdatert, 24.04.14, 09:02: Skjermgarantien gjelder kun i USA, ikke Norge og Norden.

Berøringssensorer
Dette sier HTC om de nye berøringsgestene:

«Med lanseringen av Sense 6 får HTC One (M8) funksjoner som gir produktet en sjette sans. Motion Launch kan for eksempel umiddelbart registrere miljøet telefonen er i. 

Takket være intuitive og energieffektive bevegelses- og nærhetssensorer som styres av en sentral hub, kan brukeren automatisk samhandle med telefonen uten å skru på skjermen. Et enkelt sveip aktiverer enheten. 

Den automatiske svarfunksjonen, Auto Answer, gjør at brukeren kan svare på et anrop bare ved å løfte telefonen til øret uten å berøre skjermen – det er et praktisk verktøy hvis telefonen ringer mens man jobber i hagen eller vasker opp – og ved å trykke to ganger på skjermen skrus den av og på, noe som gjør vanlige oppgaver mye enklere».

Kameraet
Slik forklarer HTC kameraet:

«Med HTC One (M8) får mobilkameraer en helt ny dimensjon: Dette er verdens første smarttelefon med et dobbelt kamera utstyrt med HTCs innovative UltraPixel-modul, en dobbel blits og videopptak i full HD (1080p). 

Resultatet er flotte bilder under alle lysforhold og rik høykvalitetsvideo. Et frontkamera på fem megapiksler med vidvinkel gjør det også enkelt å ta flotte selfie-bilder. 

Det doble kameraet har, i tillegg til UltraPixel-modulen, en dybdesensor som registrerer detaljert dybdeinformasjon i en scene og muliggjør en rekke vakre og kreative effekter. Nå kan du gjøre mer med bildene enn noen gang før.»

Raffinert design
​HTC One M8 er endelig avduket (dette er det offisielle navnet, det ble ikke «The New HTC One»), og den ser akkurat ut som lekkasjebildene vi har sett for lengst.

Den nye One-modellen har et mer avrundet, og såpeformet design på baksiden. Den er ikke lenger grå, men mørkegrå.

(Ill.: HTC)

Et nytt antennedesign skal forbedre dekningen. HTC-sjef Peter Chou påpeker hvor mange andre produsenter som bruker plast fordi de ikke får til skikkelig dekning med metall-hus.

M8 støtter Micro SD-kort opp til 128 GB. Nytt er at den bruker Nano SIM-kort.

Kameraet
– For første gang på en smartmobil tar dette kameraet opp ekte dybdeinformasjon, forklarer Chou. Han refererer selvsagt til ekstra-kameraet som gjør det mulig å refokusere bilder etter at de er tatt.

Over 90 prosent av M8-huset er metall. Selve mobilen kan nå brukes som en Fitbit-treningsenhet.

BlinkFeed åpnes opp for utviklere. En av de første som er med er Foursquare.

Smart sensor-bruk
Du kan nå dobbeltappe på skjermen for å slå den av, og bruke gester for kjapp tilgang til varsler (og en klokkemodus som sparer strøm). Når det ringer behøver du ikke lenger berøre skjermen: Du legger den bare opp mot øret, og samtalen svares automatisk.

Snu mobilen til bildemodus, og du behøver bare å trykke på volumknappen for å starte kamera-appen.

(Ill.: HTC)

Spesifikasjoner

* 5″ full HD-panel
* 2,3 GHz Snapdragon 801 CPU
* Micro SD (opp til 128 GB)
* To kameraer
* Stereo høyttalere
* 16 og 32 GB-modeller

Programvare:

* Android 4.4
* Sense 6
* Zoe
​* Extreme Power Saving Mode (kommer senere)
* Sense TV
* Motion Launch

The New HTC One
​HTCs nye flaggskip avløres om få minutter. Selskapet strømmer direkte fra pressekonferansen her.

Vi oppdaterer denn artikkelen fortløpende mens nyhetene ruller inn. Husk å oppdatere siden for den fersekste utgaven.

Alt om nye HTC One finner du her.

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse