Annonse


Blir Windows gratis?

Tidligere har det blitt kjent at Microsoft vurderer å gjøre både Windows Phone og nettbrett-OS-et Windows RT til gratisvare.

Mystisk versjon
Nå viser det seg at de kan komme til å gjøre det samme med selve flaggskipet Windows.

For rundt en uke siden ble nemlig en mystisk versjon av Windows kalt «Windows 8.1 med Bing» lekket til nettet via hackeren Wzor.

Vred hodene
I dagene som fulgte prøvde mange å finne ut hva dette egentlig var.

Annonse


Uttrykket «med Bing» er ikke sett i tidligere utgaver av operativsystemet, og mange stusset over at Microsoft eksplisitt skulle påpeke noe så selvfølgelig som at deres søkemotor kan brukes med Windows.

Gode kilder
Mary Jo Foley er en av ZDNets mest profilerte journalister, og har ofte avslørt nyheter som viser at hun har gode kilder på innsiden av Microsoft.

Når hun kommer med en mulig forklaring på «med Bing», er det derfor grunn til å lytte.

– Et eksperiment
Ifølge Foley er den lekkede versjonen et eksperiment fra Microsofts side som skal teste ut mulighetene for å gjøre Bing til et mer lukrativt forretningsområde.

– Jeg hører denne versjonen bare er litt forskjellig fra dagens Windows 8.1, men at det kan være en slags budbringer om en framtid der operativsystemer i utgangspunktet er gratis for forbrukeren, skriver hun.

Flere «gulerøtter»
Det er en kjent sak at Microsoft har hatt problemer med å konkurrere mot Google når det gjelder søk, og ifølge Foley kan dermed den nye Windows-versjonen bety at de vil lokke folk inn i Bing ved å unnlate å ta betalt for Windows.

Microsoft har allerede innført en rekke «gulerøtter» for å få folk til å bruke Bing. Blant tilbudene er  gavekort for Amazon-produkter, reduserte priser på Xbox Live og gratis Skype et helt år.

Det aller siste er tilbudet om 100GB  lagringsplass på skytjenesten OneDrive når du har samlet 100 poeng i Bing.

Annonse-plage?
Ifølge Foley er det derfor ikke helt usannsynlig at neste «gulrot» for å få folk til å bruke Bing mer kan bli gratis Windows.

Det kan imidlertid tenkes at gratis-versjonen blir befengt med plagsomme annonser og en form for mild Bing-tvang, nettopp for å maksimere profitten og trafikken på en søkemotor som fortsatt lever i skyggen av Google.

Kilde:
Neowin.net

 

 

Annonse