Annonse


– Vi jobber med finger-betaling

Først kom iPhone 5s med fingeravtrykk-innlogging. Og i går lanserte konkurrenten Samsung sin Galaxy S5, som har det samme (om enn på en litt annen måte).

Må følge med
En slik utvikling vil naturligvis ikke banker og kortselskaper stå stille og se på.

Derfor er det ikke overraskende at selveste VISA jobber med å få til betaling ved hjelp av fingeren også.

– Jobber med alt
– Smarttelefoner utstyrt med fingeravtrykk-lesere er definitivt nyttige. Vi ser på alle mulige teknologier der ute, og det er mye innovasjon på dette området. Vi jobber med disse teknologiene, og de er alle sammen svært interessante, sier VISAs sjef for mobilstrategi Jon White til Gizmodo.co.uk.

Annonse


Sikkerheten
Ifølge White gjenstår det likevel en del før du kan betale i nettbutikken med fingeren på mobilens hjem-knapp.

For det første er ikke alle aspekter ved sikkerheten avklart ennå. En ting er å verifisere seg med en fire- eller sekssifret kode, noe annet er et lett trykk eller en bestemt bevegelse med fingeren.

Vi har alle våre særegenheter…
Og for det andre er det ikke sikkert folk vil like å bruke fingeren når de skal kvitte seg med sine surt oppsparte penger. Det er jo litt skummelt at en handling åpner alle hemmeligheter.

– Vil brukerne virkelig ha ett passord (eller rettere sagt fingeravtrykk, journ.anm.) til alle de tjenestene de bruker?Ett passord for alt kan høres besnærende ut, men vi har alle våre små særegenheter når det gjelder passord. Det må vi ta hensyn til, sier White.

 

Annonse