Annonse


eBay: – Glem det!

Den siste uka har det kommet rapporter om at folk selger mobilen sin for flere hundre tusen kroner på eBay.

Svartebørs
Årsaken er at mobilen har spillet Flappy Bird installert. Spillet ble trukket av den vietnamesiske utvikleren Dong Nguyen forrige helg fordi han mente det var for avhengihetsdannende.

Dette førte til en veritabel svartebørs av telefoner med Flappy Bird på. Spill som allerede er installert virker fortsatt. I tillegg hard et kommet utallige kopier og til og med en nettleser-versjon.

Klare regler
På det meste har mobiler med Flappy Bird vært oppe i 700 000 kroner på eBay, men det er tvilsomt om noen virkelig har kunnet håve inn disse pengene.

For eBays politikk på området er klar: Skal du selge den gamle mobilen din, må innholdet slettes.

Må slettes før salg
Du har med andre ord ikke lov til å selge en mobil med programvare eller andre data på. Den må være helt ren, uten spor av den forrige eieren.

De som fortsatt prøver å selge Flappy Bird-telefoner får nå denne beskjeden fra eBay:

Smarttelefoner og tabletter må gjenopprettes til fabrikkinnstillinger før de kan selges på eBay. Vennligst fjern alt innhold fra enheten, inkludert spillet Flappy Bird, før du prøver å legge ut gjenstanden igjen. Forsikre deg om at dine nåværende og fremtidige oppføringer følger disse retningslinjene. Ytterligere brudd på disse retningslinjene kan føre til suspensjon av kontoen din.

Alt håper er ikke ute…
Det finnes likevel fortsatt flere hull for de som absolutt må ha spillet.

Du kan for eksempel kjøpe deg en Android-telefon og laste ned fra de utallige nettstedene som fortsatt har spillet. 

Eller du kan oppsøke andre bruktmarkeder. For eksempel Amazon, som i hvert fall foreløpig ikke har de samme reglene som eBay.

Kilder:
Los Angeles Times
CNet
ArsTechnica
 

 

 

Annonse


Annonse