Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Værmeldingen og nyheten om Philip Seymour Hoffmans død viser at dette er en fungerende utgave av den kommende Windows 8.1-oppdateringen. (Ill.: The Verge)

Nå kan alle prøve 8.1-oppdateringen

Januar-versjon lekket til nett.

Allerede den 24. januar skrev vi om endringene som kommer i den første store oppdateringen, som Microsoft slipper om kort tid.

– Kan komme 11. mars
Og i forrige uke 
kom det flere avsløringer.

Her kom det fram at Microsoft nå skal la brukerne velge bort det utskjelte «Metro» (senere omdøpt til «Modern UI»)-grensesnittet, slik at maskinen starter helt uten dette. Men ifølge veteran-innsideren Mary Jo Foley i Microsoft-bloggen All About Microsoft er dette slett ikke sikkert.

Derimot mener hun at det er noe i ryktene om at slippdatoen er satt til 11. mars, i god tid før Build-utviklerkonferansen til Microsoft i april.

Flytter funksjoner
De lekkede skjermbildene viste i tillegg at dvale, omstart og skru av-funksjonene har blitt flyttet til den tradisjonelle Windows 7-aktige oppstartskjermen, som altså nå kommer opp som standard når du starter maskinen.

Modern UI-appene kan kjøres i egne, separate vinduer på den vanlige skjermen. De vil også bli utstyrt med minimerings- og stengeikoner, slik at du kan legge dem ned eller fjerne dem om du ikke trenger dem.

Bekrefter skjermbilder
En testutgave datert 14. januar (Build 9600.16596.WINBLUES14_GDR_LEAN.140114-0237) som The Verge og Neowin har prøvd (og som ligger på fildelingsnettverk, uautorisert av Microsoft), bekrefter langt på vei det de første skjermbildene viste.

Blant annet er det klart at versjonen starter uten Modern UI, men det er jo ikke dermed sagt at dette vil være tilfelle i den endelige versjonen.

Her er endringene, slik de framkommer i den lekkede versjonen:
1) Mulig å feste «Metro»apps til skrivebordet oppgavelinjen. 
2) Klassisk-oppgavelinje i ModernApp (trolig en feil). 
3) Lenke til klassisk visning av kontrollpanelet i PC-innstillinger. 
4) Slå av-knapp i startskjermbildet. 
5) Søkeknapp i startskjermbildet. 
6) Kontekstmenyen vises når du høyreklikker på ModernApp (fliser). 
7) Tittel på ModernApp og stengeknapp
8) Alfabetisk eller mest brukt-sortert app-liste i Apps som standard. 
9) Internet Explorer oppdatert til 11.0.3. 
10) Skjult «Enterprise Mode» i Internet Explorer (i utvikle).

 

Stikkord: windows 8.1