Annonse


Nå innrømmer de det selv

Vi andre har visst det lenge, men først nå innrømmer Nintendo det selv: Spillkonsollen Wii U kan ikke akkurat betegnes som noen salgssuksess.

– Skyldes lave priser
I et ferskt dokument om selskapets finansielle situasjon heter det blant annet:

– Wii U-maskinvaren har fortsatt en negativ innvirkning på på Nintendos overskudd. Dette skyldes hovedsaklig prisreduksjon i USA og Europa. Samtidig økte ikke salget av programvare (spill), som har høy profittmargin, tilstrekkelig mye.

Justerer kraftig ned
Direkte overraskende er det likevel ikke at det japanske spillselskapet nå biter i gresset og sier rett ut det alle andre har sagt i nærmere ett år.

Annonse


Tidligere denne måneden skar Nintendo ned sine salgsprognoser med hele 69 prosent. De forventer nå et salg på 2,8 millioner i perioden mars 2013 til mars 2014. Det er mindre enn en tredel av tallene de først trodde på.

Lever godt av 3DS
I forhold til disse pessimistiske spådommene ligger de ikke så verst an, med et salg på 2,41 millioner allerede nå i januar.

Og salget av den bærbare Nintendo 3DS (og den nye billigmodellen 2DS) går jo fortsatt stykende.

Totalt har Wii U solgt rundt 4 millioner enheter på verdensbasis siden den kom høsten 2012, mens salget av 3DS (som kom i februar 2011) har passert 35 millioner.

 

 

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse