Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Denne kontaktlinsen skal følge med på blodsukkernivået hos diabetes-pasienter. (Ill.: Google)

Google jobber med smarte kontaktlinser

Kan bli gjennombrudd innen helseforebygging.

Google har allerede laget en smart brille.

Måler tårene
Nå er de i gang også med smarte kontaktlinser.

I en melding på sin egen blogg skriver de:

– Vi tester nå en smart kontaktlinse som måler blodsukkeret i tårer ved hjelp av en liten trådløs chip og miniatyrisert glukosesensor som ligger mellom to lag med mykt kontaktlinsemateriale.

Økende problem
Diabetes eller sukkersyke er et økende problem, og internasjonale undersøkelser viser at en av 19 på verdensbasis nå er rammet av sykdommen.

Og framtida ser slett ikke lys ut. For ifølge den internasjonale sukkersykeorganisasjonen IDF vil hele en av ti ha sykdommen i 2035.

Varsler om høyt nivå
Linsen overvåker blodsukkernivået hvert sekund, og gir advarsler i form av en ørliten LED-lampe som blinker på øyet dersom nivået er for høyt.

Google understreker likevel at de er tidlig i testfasen, og at det nok vil vare en god stund før linsen blir tilgjengelig for diabetespasienter.

Tilgjengelig for alle
Men forskningen på linsen er åpen, og Google jobber nå både med amerikanske helsemyndigheter og farmasøytisk industri for å få linsen på markedet så raskt som mulig.

– Dette er en spennende utvikling for den forebyggende helseindustrien, sier direktør Manoj Sullivan i konsulentselskapet Frost & Sullivan til BBC.

Stikkord: Google, medisin