Spotify fjerner tidsgrensa

Spotify opphever nå tidsbegrensningen på avspilling av gratismusikk i alle land.

Begrenset før
Tidligere var det slik at gratistilbudet var begrenset til to og halv times avspilling i uka og 10 timer i løpet av en måned. Samtidig kunne en enkelt låt ikke spilles mer enn 5 ganger.

 I de første seks månedene kunne du imidlertid lytte fem timer i uka og 20 timer i måneden, men valgte du å la være å betale etter dette gjaldt reglene ovenfor.

Annonse

Alle får
USA, Hong Kong, Singapore, Malaysia, Australia og New Zealand har derimot hatt ubegrenset gratis avspilling hele tiden. I mars i fjor ble 5 timersgrensen fjernet i Storbritannia.

Nå får alle – også vi nordmenn – fri tilgang uten å betale.

Fortsatt annonser
Annonsene slipper du derimot ikke unna.

I desember i fjor lanserte Spotify mobilstrømming for gratisbrukerne, men du kan fortsatt ikke spille musikk via mobilen uten å være på nett dersom du ikke betaler.

Dette gjelder også etter at tidsbegrensningene er opphevet.

Færre valg
Tidligere var det til sammen fire ulike former for abonnement med fire ulike sett av rettigheter: Free, Open (begge gratis, men Free kun mot inivtasjon), Unlimited (reklamefri, men uten hifi-lyd og offline-mulighet til 49 korner pr. måned) og Premium (reklamefri med hifi og offline til 99 kroner i måneden).

Nå har du i utgangspunktet bare to valgmuligheter på Spotifys norske sider: Free og Premium (med 30 dagers gratis prøveperiode). Eksisterende Premium-kunder har likevel fortsatt mulighet til å nedgradere til Unlimited.

Med eller uten reklame
Free-modellen gir deg altså ubegrenset tilgang til Spotifys enorme musikkarkiv både på PC, brett og mobil, men med reklame, begrenset lydkvalitet og uten mulighet til å spille uten nett.

Premium til 99 kroner i måneden gir deg reklamefri avspilling med nær CD-lyd (320 kbps OGG) og muligheten til å spille uten nettforbindelse på mobil og brett.

Kilder:
Spotify
The Independent
The Verge

Annonse
Annonse