Lover supernett på Telenor Arena

Telenor skryter av det nye nettet på Telenor Arena.

13 basestasjoner for styrket 3G og 4G
For når det er mange mennesker på konsert sendes det ekstra mange meldinger, noe som krever sitt nett:

«Totalt 282 antenner, over 7,5 kilometer kabel, flere nettstyringssystemer og 13 basestasjoner er satt opp på Telenor Arena for å gi besøkende en nettopplevelse uten sidestykke.»

Selskapet opplyser at fra oktober 2012 til samme måned 2013 så økte datatrafikken med 70 prosent i Telenor-nettet.

Nett til over 20 000 personer
– Den forrige løsningen til Telenor Arena var ikke egnet for en så voldsom datatrafikk som konserter og store arrangementer fører med seg. 

Utfordringen har vært at et fullsatt Telenor Arena med over 20.000 mennesker med hver sin smarttelefon skal kunne bruke datatrafikk under en stor konsert. For å kunne få til dette har vi styrket 3G- og LTE-nettet samtidig som vi har installert et WiFi-nett, sier dekningsdirektør Bjørn Amundsen.

Telenor-WiFi også
Konsertarenaen er nå dimensjonert til 25 000 mobilbrukere. Ifølge Telenor er dette trolig «det eneste anlegget i Norge som har denne ekstreme kapasiteten».

Telenor skyter av imponrende tall på WiFi-nettet (som de også har installert) ved forrige storkonsert:

«Det nye WiFi-nettet har vist at det har god kapasitet og kan håndtere mye trafikk. På den siste av de tre Justin Bieber-konsertene hadde alle som ville fri tilgang til nettet. Hele 150 GB data ble lastet i løpet av konserten, og det var 7.500 unike brukere på WiFi-nettet i løpet av konsertdagen.»

 

Kilde:
Telenor pressemelding