Denne mobilen solgte NetCom mest av i 2013

NetCom har akkurat avslørt i en fersk pressmelding hvilken mobil de solgte mest av i hele 2013.

Apple og Samsung dominerer
Og vinneren er: iPhone 5, Apples første mobil med en skjerm større enn 3,5″, og med et helt nytt design, toppet listene ofte i året som gikk, og endte altså med å ta førsteplassen foran en annen svært god telefon, nemlig Samsungs Galaxy S4.

iPhone 5c karret seg inn på tiende plass, selv om salget globalt trolig har vært noe lavere enn hva Apple hadde håpet på (det foreligger ikke separate tall for 5c, kun det totale iPhone-salget, mens Samsung ikke opererer med antall solgte til sluttbruker, men antall utsendte til forhandlerne).

Annonse

Fem av ti produkter på listen er fra Apple, mens fire er av Samsung og den siste av Sony (Xperia Z). Akkurat som det totale markedet internasjonalt, er det altså Apple og Samsung som deler pengene mellom seg når det kommer til inntekter av mobilsalg.

Les også: Disse mobilene ble mest solgt hos NetCom og Telenor i november.

– Tok godt i mot 5s og 5c
– Nordmenn har fortsatt iPhone som sin favoritt, og har tatt svært godt i mot nykommerne 5C og 5S, sier Karl Fredrik Lund, direktør for privatmarkedet i NetCom.

– iPhone har fem varianter inne på listen, mens Galaxy har fire. Salgsstatistikken for årets siste måned viser dessuten at Samsung Galaxy Note 3 har vært årets julegave for mange, den har klatret opp på andre plass i desember, forklarer Lund i pressemeldingen.

«I en fersk undersøkelse fra NetCom Trends har kun 23 prosent som nyttårsforsett å legge bort mobilen i perioder, og 63 prosent sier de ikke har tenkt til å ta flere digitale pauser i det nye året. Tvert i mot vil flere bruke den til ytterligere databruk: på spørsmål om hva de kommer til å bruke mobilen mer til de neste to årene, svarer en fjerdedel at de vil bruke surfe enda mer på nettet.

Kun åtte prosent sier de vil bruke den mer til å ringe med, mens fire prosent vil sende flere SMS og MMS.»

De mest solgte mobilene i 2013:

1              Apple iPhone 5

2              Samsung Galaxy S4

3              Apple iPhone 4S

4              Samsung Galaxy S3

5              Apple iPhone 4

6              Apple iPhone 5S

7              Samsung Galaxy S3 LTE

8              Samsung Galaxy Note 3

9              Sony Xperia Z

10           Apple iPhone 5C

De mest solgte smarttelefonene i desember 2013 *:

1. (1) Apple iPhone 5S

2. (5) Samsung Galaxy Note 3

3. (2) Samsung Galaxy S4

4. (3) Apple iPhone 5C  

5. (7) Apple iPhone 4S

6. (4) Apple iPhone 5     

7. (6) Sony Xperia Z1      

8. (8) Samsung Galaxy S4 Active

9. (9) Samsung Galaxy S3 LTE

10. (-) Samsung Galaxy S4 Mini

«* Listen er rangert etter salgsvolum og baserer seg på smarttelefonsalget i NetCom-butikkene (59 butikker), på netcom.no, gjennom kundesenteret og hos forhandlere som selger NetCom. Forrige måneds plassering i parentes.»
 

Kilde:
NetCom pressemelding

Annonse
Annonse