Annonse


Du gjør vel ikke den store passord-tabben fortsatt?

Tjenester som 1Password og LastPass sørger for at du kun behøver å forholde deg til et hovedpassord.

Ikke gjør det på gamlemåten
Hva vi mener med den store passordtabben er følgende, om det skulle være noen tvil: et enkelt passord så du skal kunne klare å huske det, og gjerne det samme passordet på flere tjenester. 

Blir en av dem hacket, er du altså ille ute, og om passordet er «passord», «123456» eller «abcd» vil du neppe kunne leve i fred på nettet særlig lenge.

Bruk et passordprogram
Det er her 1Password, LastPass, og nå nye F-Secures Key-app kommer inn. Disse appene til samtlige plattformer generer nemlig passordene for deg, passord de færreste av oss hadde klart å huske på egenhånd.

Annonse


Du henter så passordene fra appen (klipp og lim), som igjen låses opp med et mesterpassord (er det ett passord du ikke bør glemme, er det dette).

Dette er F-Secure Key
Key-appen til sikkerhetsselskapet er akkurat lansert, og vi fikk derfor pressemeldingen i dag. 

«Vi lanserer nå passordassistenten F-Secure Key, som er en enkel og trygg applikasjon som løser disse problemene. Applikasjonen lagrer og krypterer passord, brukernavn eller andre kontodata lokalt på din mobiltelefon, nettbrett eller PC. 

Alle kan med dette på en enkel måte ta i bruk unike passord, bestående av flere tall og spesialtegn, på alle sine nettjenester. For å logge inn trenger man kun å benytte passordet til F-Secure Key», sier Tom Sjølie. Sjølie er Channel Manager hos F-Secure Norge.

Slik fungerer det
«Når man logger inn på en nettjeneste med F-Secure Key, fylles automatisk brukernavn og passordfelt ut (gjelder ikke iOS) når man trykker Ctrl + F2. Når man bytter passord eller etablerer nye nettkontoer, kan F-Secure Key automatisk generere et sikkert og unikt passord. Med applikasjonen kommer det også sanntidsvarsling som informerer om større hackerangrep på populære nettjenester, som kan kompromittere brukernes sikkerhet. »

Appen er gratis, men for å ha automatisk passord-synkronisering mellom enheter, må man ut med 14,50 euro (130 kroner) i året.

Last ned:

* Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fsecure.key
* Mac: http://www.f-secure.com/en/web/home_global/key
* Windows: http://www.f-secure.com/en/web/home_global/key
* Apple: https://itunes.apple.com/app/f-secure-key/id627417660

 

Kilde:
F-Secure pressemelding

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse