Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Neste år, eller kanskje i 2015, får vi kanskje se en eller flere av disse patentsøknadene i en iPhone eller iPad. De føles uansett som en logisk utvikling av Apples eksisterende produktserier. (Ill.: Apple)

Neste års Apple-hemmeligheter kan være avslørt

En haug med nyheter avdekket i lite kjent patent.

Det er fint patentsøknader er åpne i USA. Om ikke hadde det vært svært få muligheter til å få et glimt inn i Apples fremtidsplaner.

Stort patent
I år kom altså iPhone 5S, og til ingens store overraskelse har den innebygd en fingersensor for lynkjapp tilgang til alt innhold, uten å måtte taste den samme kjipe tallkoden – nå viser det seg at Apple trolig har planer om, eller i hvert fall vurderer seriøst, å bruke hjemknappen til enda mer enn å låse opp på mobilen, og som en enkel trykk-knapp.

For en patent sendt World Intellectual Property Organization (og ikke U.S. Patent and Trademark Office – derfor ble ikke denne avslørt før nå), viser at Apple ønsker å bruke hjemknappen til mer avansert grensesnitt-navigering.

En smartere hjemknapp
Istedet for to kjappe trykk for å hente frem multitasking-menyen, ser Apple i patentet seg for at man istedet bare sveiper kjapt opp med en finger på hjemknappen for å hente frem denne menyen. Smart.

En annen illustrasjon demonstrerer hvordan bruker enkelt kan navigere et kart ved å forsiktig bevege fingeren til høyre eller venstre på samme knapp. Den nye hjemknappen vet også hvor lenge du har fingeren på den, og kan derfor brukes til enda mer avansert navigasjon. Til og med sensorer som vet hvor hardt du presser på knappen er detaljert.

En haug med nyheter
En annen patent igjen handler om Touch ID, men i motsetning til å ha Touch ID kun på hjemknappen, leker Apple med tanken om å plassere den på et bestemt punkt på selve panelet. Kanskje neste års iPad-er?

Det er haug andre ting i det 610 sider store dokumentet, som heldigvis ikke består av gamle ideer. Selve søknaden ble nemlig sendt avgårde i mai i år, mens noen av ideene er fra samme måned året før.

Flere ting avslørt i patentet:

* Fler-bruker-støtte, inkludert gjesteprofiler med fingersensor-identifikasjon.

* Autorisert steds-innsjekking, mobil betalings-informasjon, og eller/dokument-forfatter-tagging basert på fingersensor-identifikasjon.

* Støtte flere fler-bruker-innstillinger for tegning, notater eller annet innhold basert på fingersensor.

Fingersensor-igjenkjenning på app-nivå.
@
Bruk hjemknappen til avansert navigering i UI-et.

 

Kilde:
MacRumors

Stikkord: Apple, iphone, patent