Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Vi får håpe at det å koble Google-profilen tettere mot YouTube gjør YouTubes kommentarfelt til et langt hyggeligere sted å være. (Ill.: Trond Bie/ITavisen.no)

I dag har det skjedd noe viktig med YouTube

Blir kommentarfeltet endelig levelig?

På tampen av september varslet vi at Google skulle innføre kobling av YouTube-kontoer med Googles samlede identifiserings-system.

Det verste nettsammfunnet?
YouTube har vært stedet der likesinnede troll kommer for å formere seg med søppelkommentarer, det er derfor Google nå kobler sammen de to tjenestene. 

Det er nå Google-profilen som gjelder når man skal kommentere noe under et YouTube-klipp. Det er også lagt inn tette koblinger mellom YouTube og Googles nettsamfunn Google+.

Slik fungerer det nå
Så siden Google+ er integrert i YouTubes kommentarfelt, vil kommentarer fra folk du har kontakt med på Googles nettsamfunn prioriteres ved å vises øverst.

Og; Google+innlegg som lenker til videoklipp eller kanaler vil også vises som kommentarer på YouTube merket med «via Google+».

Som standard vises kommentarer på YouTube til hele nettet, men du kan nå også spesifisere hvem som kan se dem (Google+-profiler eller sirkler).

En annen nyttig funksjon er at du nå blir varslet når noen svarer på din kommentar under en YouTube-video via Google-varsler. Du kan bli varslet både på maskin og mobil.

Mer om varselkontroll her.

Dette er også endret
«For det første kommer nå til å kreve at du er innlogget via din Google+-konto. Har du ikke en slik, må du skaffe deg en dersom du vil kommentere videoer.

Du kan fortsatt være anonym, men det krever altså at du har registrert deg med et anonymt brukernavn hos Google

For det andre innfører de et helt nytt relevans-system som følger deg og din Google-konto.

Med andre ord får du ikke se alt søppelet først. Kommentarer fra folk du tidligere har snakket med og signalisert at du stoler på vil være mer synlig enn kommentarer fra andre.

Det samme gjelder emner og enkelte videoer. Det du vanligvis forholder deg til kommer til å bli mer synlig enn fremmedelementene», skrev vi den gang.

Dette fungerer ikke i mobil-appene
Google har enda ikke oppdatert mobil-appene, så følgende fungerer ikke (det aller meste, egentlig):

* Svar
* Redigering og sletting
* Like/mislike
* Kronologisk kommentarrekkefølge
* Varsle om innlegg som bryter regelverket
* Deaktivere svar eller videredeling
*
«Via Google+»-merkelappen
* Når man er innlogget på en Google+side på Android: deling til spesifikke personer eller sirkler

Google melder samtidig at de jobber med oppdaterte versjoner av appene. Disse funksjonene kommer altså på plass etterhvert.

 

Kilde:
Google

Stikkord: Google, youtube