Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Kazam lanserer i dag syv Android-mobiler for det nordiske markedet. (Ill.: Kazam)

Du har aldri sett mobilene til dette selskapet før

Kazam inn i kampen.

18. juni i år skrev vi en sak om det den gang nyoppstartede selskapet Kazam.

To tidligere HTC-sjefer har startet Kazam
Tittelen på artikkelen den gang var «Når man trodde det ikke kunne bli verre for HTC». Grunnen til tittelvalget er at selskapet består av tidligere HTC-mennesker: Michael Coombes (CEO), og James Atkins (CMO).

Les mer om mobilene til Kazam her.

Den gang visste vi absolutt ingenting om hva som skulle komme fra selskapet, bortsett fra at det naturlig nok skulle være mobiler. I dag derimot, vet vi langt mer. Selskapet skal lansere en rekke nye mobiler i norden i dag.

– Vi er alle forskjellige
«Vi mener smarttelefonen er en digital refleksjon av hvem du er, og siden vi alle er forskjellige er det viktig at vi ikke vedtar en «one size fits all»-tilnærming. 

Kazams dynamiske struktur og fokus på lokale markeder gjør at vi kan reagere raskt på den stadig utvikling og divergerende behovene til dagens forbrukere. Vi ønsker å tilby kvalitets-smartmobiler som er tilgjengelig for alle», meddelte selskapet i sommer.

Det er snakk om intet mindre enn sju (!) mobiler selskapet skal starte å selge fra starten av. Dette kun seks måneder etter at selskapet meddelte at de hadde startet opp.

Det er Trooper-serien:

* KAZAM Trooper X3.5

* KAZAM Trooper X4.0

* KAZAM Trooper X4.5

* KAZAM Trooper X5.0

* KAZAM Trooper X5.5

Og det er Thunder Range-serien:

«KAZAM Thunder-serien er utviklet for teknologifans og byr på alle nyvinninger og stilren design – men uten billige salgstriks», skryter Kazam i pressemeldingen.

* KAZAM Thunder Q4.5

* KAZAM Thunder Q5.0

Mobilene
Samtlige modeller selges med Android 4.2 Jelly Bean. Mobilen med størst skjerm har følgende spesifikasjoner:

* 5,5" – 480 x 854
* 1,2 GHz to-kjerne CPU
* 4 GB lagringsplass
* 512 MB RAM
* microSD (opp til 32 GB)
* 2500 mAh

Trooper X5.5. (Ill.: Kazam)

Men som du kan lese av spesifikasjonene er dette veldig langt fra noen toppmodell ytelses- og panelstørrelsemessig. Den kjappeste heter Thunder Q4.5:

* 4.5" – 480 x 854
* 1,3 GHz fire kjerner CPU
* 4 GB lagringsplass
* 1 GB RAM
* microSD (opp til 32 GB)
* 1800 mAh

Thunder Q4.5. (Ill.: Kazam)

Disse to mobilene har lav panel-oppløsning, og veldig lite lagringsplass i forhold til dagens Android-toppmodeller. Derfor regner vi også med at prisen vil gjenspeile dette. Kazam er et litt annerledes selskap på den måten at de kanskje ikke har de råeste ytelses-monstrene, men heller vil satse mer på service og support, et område som ofte blir glemt i bransjen.

Vi har ikke fått noen norske priser i skrivende stund, men vi skal snakke med Kazam senere i idag, og kommer tilbake med et intervju.

Forøvrig har alle mobilene støtte for to SIM-kort.

Skjermgaranti
«Fra lanseringstidspunktet leveres alle KAZAM smarttelefoner med ett års full skjermutskiftingsgaranti*. En sprukket skjerm er dermed ingen krise lenger.

Videre leveres telefonene med KAZAM Rescue, en tjeneste der man kan gi KAZAMs supportteam tillatelse til å yte fjernhjelp, for eksempel for å løse eventuelle konfigurasjonsproblemer,» skriver selskapet i pressemeldingen. For * gjelder følgende: «Skjermer dekkes i en periode på 12 måneder fra kjøpsdato. Forbruker kan kreve én skjermutskifting i løpet av denne perioden».

«For KAZAM Trooper-serien er virkelig mindre mer: Denne serien er utviklet for å gi brukeren riktig mengde nyttig teknologi. KAZAM Thunder-serien gir derimot brukeren den aller beste av teknologisk ytelse og oppfyller de stadig høyere kravene som teknologifans stiller. Felles for alle smarttelefoner fra KAZAM er Dual SIM, uttakbart batteri og oppgraderbart minne.»

ITavisen.no bringer senere i dag et intervju med Kazam.

Kilde:
Kazam pressemelding.

Stikkord: kazam, Mobil