Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPad Air får gode skussmål i de første testene fra de store avisene og teknologi-nettsidene. (Ill.: Apple)

Så mye kjappere er iPad Air

Og dette mener anmelderne om den.

De første testene av iPad Air er publisert. Det samme er hastigheten på den nye A7-brikken som nå er å finne i Phone 5S, iPad Air og iPad mini Retina.

1,4 GHz
Det er Primate Labs (selskapet bak GeekBench) som har kjørt iPad Air gjennom versjon 3 av testverktøyet de står bak, og avslørt at klokkefrekvensen er på 1,4 GHz – det er 100 MHz mer enn iPhone 5S. 

iPad Air er takket være den nye brikken fra selskapet 80 prosent kjappere enn iPad 4. Apple lovte at Air er to ganger kjappere enn sin forgjenger, så den er altså ikke helt der, i hvert fall ikke i GeekBench. Hvordan Apple måler, det vet vi ikke.

Ytelsessammenligning. (Ill.: Primate Labs)
Ytelsessammenligning (en-kjerne-testen). (Ill.: Primate Labs)

Kjappere, lettere, mindre
Uansett er Air en svært god oppgradering av iPad-serien med tanke på ytelse, spesielt når når den er såpass mye lettere og mindre, men beholder samme skjermstørrelse på 9,7".

Morsomt er det også å sammenligne blir det når man henter frem iPad 2-tallene. iPad Air er nemlig mer enn fem ganger kjappere enn Apple-nettbrettet lansert i mars 2011.

Selv om iPad 2 ikke er i nærheten så kjapp som Air, eller har Retina-panel, fortsetter den å selge. Det er rett og slett ingen annen grunn til at Apple fortsetter å selge dette produktet (det koster nå fra 2990 kroner i Apples norske nettbutikk).

Men er iPad Air et godt produkt?
Men, er iPad Air et bra produkt? Ja, ifølge en rekke tester. Samtlige skryter av ytelsen, at den er mye lettere og har mindre ramme (letter å taste med begge hendene), samt batterilevetiden som ofte er bedre enn Apples garanti på 10 timer.

Walt Mossbergs Air tok ikke kvelden før etter 12 timer og 13 minutter, og det med skjermen på 75 prosent lysstyrke og med WiFi på. Også Bloomberg er enige i at Air leverer svært god batterilevetid.

Her finner du alle detaljene
Vil du lese en skikkelig teknisk test av det nye brettet, anbefaler vi som vanlig AnandTech som har en glimrende gjennomgang i sin test.

Når alt kommer til alt vil ingen føle seg bortkomne når de prøver nye Air. Dette er en iPad som fungerer akkurat på samme måte som forrige generasjon men der alt er forbedret (vekt, design, ytelse, kamera og WiFi).

Vi kommer tilbake med vår egen test av iPad Air sent neste uke.


 

Kilder:
Primate Labs
9to5mac

Stikkord: Apple, ipad, ipad air