Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Windows 8.1 er en raffinert utgave av 8.0, men det gjenstår å se om det kan drive salget av Surface 2-nettbrettene. (Ill.: Microsoft)

Microsoft: – Vi vet hvordan folk jobber

Langer ut mot iPad og Apple.

Microsoft ønsker litt tid i rampelyset de også, etter Apples iPad-pressekonferanse tirsdag kveld norsk tid.

– Epler og appelsiner
Derfor prøver de nå så godt de kan å sverte Apples nye produkter, og fremheve hvor bra de to nye Surface-produktene er (i Intel, såvel som ARM-utgave). 

Det er Microsofts PR-sjef, Frank Shaw, som har skrevet blogginnlegget «Epler og appelsiner».

Microsofts PR-sjef, Frank Shaw, er bombesikker på at Microsoft er selskapet som best vet hvordan folk jobber, og at Surface 2-serien med nettbrett er den beste kombinasjonen av moro og jobb. (Ill.: Frank Shaw/Twitter)

– Vi skjønner hvordan folk jobber
Selv den mest ihuga Windows-fantast kan ikke med god samvittighet påstå at Windows 8 har hatt en myk start, men det stopper ikke Redmond-selskapet til å slå seg selv på brystet og proklamere at «den gode nyheten er at Microsoft skjønner hvordan folk jobber bedre enn noen andre på planeten».

Det er nok mang en Windows-kunde som følte det stikk motsatte når de startet opp Windows 8 for første gang.

Startmenyen borte for alltid?
Det nye grensesnittet er laget for nettbrett, i kombinasjon med at Start-menyen er borte (knappen er tilbake i 8.1), har medført at OS-et langt ifra har fått den goodwillen Microsoft så sårt trenger.

«Siden vi lanserte Surface-serien med nettbrett i fjor, er et av temaene vi konsekvent bruker når vi snakker om dem, er at de er en fantastisk blanding av produktivitet og underholdning i en lett og rimelig pakke.

Faktisk er vi sikre på at de tilbyr den beste kombinasjonen av disse funksjonene som er tilgjengelig på markedet i dag,» hevder Shaw.

Svarer Apple
Det er ikke så ofte Microsoft tenner på alle pluggene som de har gjort i dette blogg-innlegget, og noe av grunnen er nok at Tim Cook refererte direkte til Windows 8 under iPad og MacBook-lanseringen tirsdag.

Tim Cook sa blant annet at «våre konkurrenter er annerledes. De er forvirret. De jaget etter netbooks, nå prøver de å lage PC-er om til nettbrett, og nettbrett til PC-er. Hvem vet hva de kommer til å gjøre neste gang? Jeg kan ikke svare på det spørsmålet, men jeg kan fortelle dere at vi er fokusert.»

Gir bort iLife og iWork
Men det som virkelig satte en støkk i Microsoft er trolig at Apple nå går etter Office-pakken og Windows på en helt ny måte.

Disse to produktene er bærebkjelkene til programvaregiganten, som tjener store penger på selge disse to programmene som totalt dominerer PC-landskapet for både forbrukere og forretninger – det er dette Apple håper å gjøre noe med nå som de gir bort iWork og iLife og det nye OS-et, OS X Mavericks, til alle som kjøper en ny iPhone, Mac, iMac, Macbook eller iPad.

– Billigere enn iPad Air
Frank Shaw kontrer Tim Cook med følgende: Surface og Surface 2 er billigere en iPad 2 og iPad Air, og leverer samtidig med lagringsplass, både internt og i skyen.

Han påpeker også at Surface kommer med komplette versjoner av Office 2013, noe som også inkluderer Outlook, og «ikke ikke-standard, ikke-cross-plattform, imitasjons-apper som ikke kan dele dokumenter med resten av verden». Han sikter selvsagt til Apples kontorpakke iWork.

Surface 2 billigere enn iPad Air
Surface 2 32 GB (ARM-modellen) koster fra 3600 kroner i norske nettbutikker (Type og Touch Cover 2-tastaturene koster begge rundt tusen kroner, og følger ikke med), mens Apple skal ha 4090 kroner for iPad Air med 16 GB lagringsplass, og lar tredjepartsprodusenter som Logitech produsere tastaturer i mange prisklasser. Surface 2 Pro med Intel Haswell er langt dyrere, og starter på litt over 7000 kroner.

Apple tilbyr mindre gratis sky-lagringsplass (5 GB), mens Microsoft gir bort 7 GB. Mange brukere har dog langt mer å rutte med, hele 25 GB. Dette om de hadde en SkyDrive-konto før 22. april i fjor.

Oppdatert: Kjøper du en Surface 2 eller en Surface 2 Pro får du hele 200 GB gratis lagring i Microsofts skylagringstjeneste SkyDrive. Løs inn tilbudet her.

Oppdatert: De 200 GB-ene har man gratis i to år. Det er ikke slik at de 200 GB-ene forsvinner, men om man ikke forlenger avtalen vil man ikke lenger kunne laste opp filer til SkyDrive, om innholdet på SkyDrive-kontoen overskrider 7 GB. Tilgangen til filene i skyen beholder man alltid.

– Man behøver ikke skille jobb og moro
Shaw avslutter blogginnlegget med følgende:

«Så når jeg ser Apple droppe prisen på sine lette produktivitet-apps, som sliter, så jeg ser ikke på det som et skudd for baugen vår, men et forsøk på å ta oss igjen.

Jeg tror de, som andre, nå våkner opp til det faktum at vi har bygget en bedre løsning for mennesker overalt som får ting gjort uansett hvor de er, og som ikke har en hard linje mellom privat- og jobbliv.

Folk ønsker en enkel, rimelig enhet, med ytelse og fleksibilitet for å styrke og støtte hele dagen deres. 🙂»

Det blir spennende fremover uansett hvilket selskapet man sverger til: begge selskapene har nemlig lovt å hyppigere oppgradere sine operativsystemer.
 

Kilde:
The Official Microsoft Blog

Stikkord: ipad, windows 8