Annonse


Ja, den er krum!

Det har lenge gått rykter om at Samsung skulle lansere en utgave av sin Galaxy S-telefon med krum skjerm.

Søkk i midten
I natt norsk tid lanserte Samsung sin kommende Galaxy Round, som har sterke likheter med toppmodellen Galaxy S4.

Forskjellen er imidlertid at Round-utgaven har søkk i midten, noe som gjør at telefonen buer seg langs en ​​vertikal akse. Telefonens chassis er stivt, så vi snakker egentlig ikke om en bøyelig skjerm.

– Passer til ansiktet ditt
Vi snakker snarere om om en fast kurve som Samsung hevder skal passe til konturene av ansiktet til brukeren. Denne krumningen gjør at du kan styre apper, musikk og bilder på det som i hvert fall Samsung mener er en helt ny måte.

Annonse


Galaxy Round har et tydelig søkk i midten som skiller den fra andre telefoner. (Ill.: Samsung)

Ved hjelp av den såkalte Roll-effekten kan du kontrollere  dato, klokkeslett, tapte anrop og batteri når startskjermen er slått av.

Vipp og trykk
Det Samsung kaller Gravity Effect visuell interaksjon med skjermen når du vipper telefonen.

Om du vil spille musikk, kan du styre den med Bounce UX. Når skjermen er i dvale, vil et kort trykk på venstre side av enheten spille av forrige spor mens et kort trykk til høyre vil spille neste spor.

Når det gjelder bilder og videoer, gir Side Mirror deg tilgang til listen over innholdet i album ved å vippe telefonen henholdsvis til høyre og venstre.

5,7 tommer
For øvrig har Galaxy Round en 5,7-tommers 1080p HD Super AMOLED-skjerm. Telefonen er 7.9mm tykk, veier 154g, og har et 2800mAh batteri.

Den kjører Android 4.3, har 3 GB RAM, og en 2,3 GHz quad-core prosessor. Smarttelefonen er utstyrt med et 13-megapiksel kamera.

I salg fra i morgen
Lanseringdatao for Europa er ennå ikke annonsert, men den kommer i salg i Sør-Korea allerede i morgen.

I første omgang i brunt, men andre farger kommer ifølge Samsung etterhvert.

Kilder:
Samsung Tomorrow
Engadet
CNet

Annonse