Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apples to nye iPhone-modeller kommer trolig ikke til Norge før i desember.

Dette mener de om iPhone 5S og 5C

Her er de første anmeldelsene.

I går kveld norsk tid kom det en haug tester av Apple to nye modeller: iPhone 5S og 5C.

Testene er her
En dag før lanseringen av iOS 7, altså (last ned i dag klokken 19:00 norsk tid). Les våre førsteinntrykk av det nye OS-et.

5S og 5C er ventet til Norge i desember, noe vi avslørte 12. september (prisene har vi ikke fått tak i). Vi kommer tilbake med egne tester så fort det lar seg gjøre.

Dette sier de om 5S

iPhone 5S har fingersensor, er kjappere og har bedre kamera. (Ill.: Apple)

* Slashgear: iPhone 5s er den helt klart beste iPhonen hittil. Apple er beryktet for å beskrive sine produkter som «magiske». Magien i iPhone 5s ligger i hvor brukbare forbedringene er.

Det oppdaterte kameraet er både raskt og bra, med True Tone-blitzen som viser seg å ikke være noen gimmick, mens Touch ID-system føles som den første biometri-systemet som faktisk har en sjanse til å lykkes i massemarkedet.

* EngadgetFørst, la oss takle kameraets ytelse ved lav belysning. Bildene vi tok med 5S var gjennomgående bedre enn hva vi tok med 5: de var skarpere, med finere detaljer og mer naturlige farger og langt mindre støy. 

Som du kanskje forventer var våre dagslys-bilder omtrent på samme nivå, selv om det var et par ganger 5S vant med en liten margin, med bare litt flere detaljer. Når alt kommer til alt spiller 5S i samme liga som alle de andre flaggskipene med en større vekt på bildebehandling.

Likevel, våre testbildene viser fortsatt mer støy og mindre detaljer enn de samme bildene tatt med Nokia Lumia 1020. 5S gjør også en god jobb med å gjengi farge, men den er ikke den beste utøveren i denne kategorien, heller.

Men ikke misforstå: iPhone har vært – og fortsetter å være – super som et enkelt «grab-and-go» kamera. Det kan ikke være en best-i-klassen utøver, men de aller fleste iPhone-brukere vil fortsatt være lykkelige.

* All Things D: I mine tester med tre fingre sviktet aldri sensoren meg, og ingen av de 20 folkene jeg ba om å teste, var i stand til å låse opp telefonen. Hvis en finger-match mislykkes tre ganger gir telefonen deg en sjanse til å skrive inn passordet ditt i stedet.

Etter fem feil kreves det passord. Apple sier oddsen at en annen persons finger vil fungere er 1 i 50 000, mot 1 av 10.000 for å bryte en firesifret kode.

Det er en bug i systemet: Noen ganger, mens du prøver å bruke en finger til å godkjenne et nettkjøp, spør telefonen om passord. Apple sier at de forventer å fikse denne feilen svært raskt.

* Anandtech: A7 SoC-en er svært imponerende. Apple kaller dette en stasjonær-klasse SoC (System on a Chip), men jeg vil heller se på det som noe som kan konkurrere med det beste Intel har å tilby i dette markedet.

I mange tilfeller er A7' doble kjerner konkurransedyktige med Intels nylig annonserte Bay Trail SoC. Nettsurfing er til syvende og sist hvor jeg la merke til A7-ytelsen mest.

Så lenge jeg var på en god internettforbindelse dukket nettsider opp etter å hentet frem DNS-en. A7-GPU-ytelsen er også sinnsykt bra – mer enn nok for hva som helst du kaster på iPhone 5S i dag, og rask nok til at denne enheten vil føles rask en god stund.

Dette mener de om 5C

iPhone 5C er Apples fargerike inngangsmodell med iPhone 5-innmat og litt bedre batterilevetid enn sistnevnte. (Ill.: Apple)

* Wall Street Journal: Den er bare litt tykkere og tyngre enn iPhone 5. Og mens 5C ikke har et så raffinert utseende som iPhone 5 eller den nye 5S, er det ikke en klebrig plastmobil, heller.

Jeg har testet plasttelefoner før, blant annet Samsung Galaxy S4, og den nye Moto X fra Motorola, og denne telefonen føles mer solid i hånden. Samtalekvaliteten var bra.

* TechCrunchHer er noe jeg tror mange av dere vil være glad for å høre: I min erfaring har iPhone 5C bedre batterilevetid enn iPhone 5 under vanlig bruk. I snitt klarte jeg rundt en og en halv dag standby, med mellom 6 og 15 timer med faktisk bruk avhengig av min aktivitets-miks.

På min splitter nye iPhone 5-maskinvare, ville jeg fått mindre enn dette under tilsvarende forhold. Apple reklamerer for en liten forbedring i batteri-ytelsen med iPhone 5C vs. iPhone 5, men i form av praktisk erfaring virker 5C definitivt som et steg opp, og forbedringer i standby-strømstyring-algoritmen i iOS 7 synes virkelig å kutte tilbake på tomgang-strømforbruk.

* CNET: Forresten, jeg prøvde å overbevise min mor til å skaffe iPhone 5C, før jeg innså at hun så sjelden oppgraderer, og bruker telefonen mye som et kamera for å ta bilder av barnebarna sine, at iPhone 5S trolig er verdt de ekstra 100 dollarene. Dette er kanskje argumentet for mange.

Men, mer enn før, så er Apples nye «step-down» iPhone en flott destinasjon for nykommere. Det føles som den nye inngangsmodellen for den ordinære iPhonen. 5S er «pro»-modellen med teknologier som må utarbeides – 5C har mindre i banken.

* The LoopTelefonen gir absolitt ikke tilbake i det i det hele tatt. Den bøyer heller ikke noe som helst sted i dekselet, som er noe du selvsagt ønsker. Den føles like solid som 5S.

iPhone 5C føles faktisk ikke som plast. Det er rart når du først plukke den opp, men det føles nesten som keramikk, eller et lignende materiale som er blankt og hardt.

Produksjonsprosessen som Apple bruker til å lage denne telefonen, og metalforsterkningene som brukes i plast-dekselet, gjør helt klart jobben for å gjøre denne mobilen tøff.
 

Kilder:
Gizmodo
Gizmodo

Stikkord: Apple, iphone