Annonse


Derfor blir XP et sikkerhetsmareritt

Microsoft advarer verdens Windows XP-brukere med at all støtte stopper i april 2014.

Null støtte fra 8. april
Og da mener vi all støtte: ingen sårbarheter som kan utnyttes av hackere vil bli tettet i Windows XP etter 8. april 2014. Microsofts beskjed til sine kunder er derfor helt klar: oppgrader, eller bli utsatt for hacking.

Selskapet frykter nemlig, og med god grunn, at hackere ganske så enkelt vil kunne få direkte tilgang til OS-et, ved å hacke kommende sikkerhetsoppdateringer til nyere versjoner av Windows, og bruker det mot XP.

Les også: Massivt XP-problem.

Annonse


Mai blir en skummel måned
«Allerede den første måneden etter april 2014 kommer hackere til å forsøke å finne sikkerhetshull i XP basert på feilrettinger til senere versjoner av Windows.

Fungerer disse sikkerhetshullene, risikerer brukerne en stor fare da vi ikke kommer til å tette disse».

Dette forklarer Microsofts Tim Rains på blogginnlegget med tittelen «The Risk of Running Windows XP After Support Ends April 2014».

Også den tolv år gamle nettleseren Internet Explorer 6 pensjoneres neste år på samme dato. Den brukes av seks prosent av alle nettsurfere i verden.

Les også: XP er en sikkerhetsrisiko.

XP fortsatt nest størst
Det blir svært spennende å se hva som kommer til å skje i mai 2014, for tallene er svært skremmende for selskapet: per juli 2013 er XP det nest-største OS-et (37,17 prosent) etter Windows 7 (44,49 prosent).

Slik fordeler resten av tallene seg på verdensbasis:

3. Windows 8: 5,40 prosent

4. Windows Vista: 4,24 prosent

5. OS X 10.8: 3,28 prosent

6. Andre: 5,40 prosent

 

Kilder:
Microsoft Security Blog
Net Applications

 

Annonse