Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det kan godt tenkes at HTC gir opp Windows Phone, men ingenting er bekreftet. (Ill.: Ole Petter Baugerød Stokke/DinSide.no)

Gir HTC opp Windows Phone?

Fullstendig Nokia-dominans.

Ifølge et rykte fra ikke alltid pålitelige Digitimes, så er HTC iferd med å dumpe Windows Phone for å fokusere 100 prosent på Android. Dette ifølge Taiwanske kilder avisen har vært i kontakt med.

HTC sliter
Digitimes er som kjent ikke alltid til å stole på, men dette ryktet virker sannsynelig.

HTC sliter som kjent veldig med økonomien, og sliter med å generere nok inntekter, til tross for gode kritikker av HTC One, og et relativt godt salg.

One med Windows Phone?
Det ryktes samtidig at HTC jobber med en One-modell med Windows Phone – kanskje blir prosjektet vraket, eller så blir det kanskje den siste Windows Phone-mobilen fra taiwanerne.

Nokia dominerer Windows Phone-salget, mens Samsung er kongen av Android. Kan HTC klare å finne sin plass blant de tre største Android-aktørene er det selvsagt håp, om de får økonomien på rett kjøl vel og merke.

Tallenes tale
HTC står per dags dato for 11,5 prosent av alle solgte Windows Phone-enheter (inkludert WP 7), mens Samsung er langt bak sammenlagt, men slår HTC med antall solgte WP 8-mobiler, og er kun bak Nokia. Finnene står for 80 prosent av dette segmentet.

HTCs Windows Phone 8-markedsandel er altså langt lavere: under 5 prosent.

Kilde:
Digitimes

Stikkord: htc, windows phone